Muži odcizili peníze ve známém obchodě na Chodově v čase zavírací doby. Jak si počínali v odcizení 40 tisíc z trezoru, si můžete prohlédnout na videu. Zatímco jeden zabavil prodavačku dotazy na vystavené zboží, druhý mezitím vlezl do zadní místnosti obchodu, odkud odcizil tři obálky s eury a českými korunami.

Dle sebejistoty mužů, kteří nezaváhali ani na jediný okamžik, se policie domnívá, že se jedná o recidivisty, kteří mají pár zlodějských kousků za sebou. Policie žádá o pomoc v případě identifikace. Zároveň také apeluje na obchodníky, aby byli obezřetní. Případ je nyní prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Při dopadení jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Jak vypadali?

Podezřelý muž, který odvedl pozornost prodavačky, byl menší podsadité postavy s vypouklým břichem ve zdánlivém věku kolem 45 let. Měl černé vlasy nakrátko s patkou do čela, knír s bradkou, na tváři strniště, lehce snědou pleť a působil východním nebo arabským vzezřením. Podle prodavačky nemluvil česky ani anglicky, ale spíš arabsky,“ popsal vzhled jednoho ze zlodějů mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Druhý podezřelý byl středně vysoký, štíhlý až hubený muž ve věku okolo 30 let.  Měl černé nagelované krátké vlasy, oholenou tvář, nápadně plochý vrchol hlavy a nevýraznou prohlubeň mezi čelem a kořenem nosu. Měl lehce snědou pleť a působil východním nebo arabským vzezřením.

Video
Video se připravuje ...

Krádež peněz z obchodu Policie ČR