Stan Lee zemřel v pondělí 12. listopadu v Los Angeles. Ze svého domova byl náhle převezen do nemocnice. Lékařům se ho již ale nepodařilo zachránit. Leeho sužovaly v posledních měsících vážné zdravotní potíže. Trápilo ho srdce, prodělal zápal plic a přicházel o zrak. Smiřoval se také s bolestivou smrtí své manželky Joan Lee (†95), která zemřela v nemocnici po prodělané mrtvici.

Spolutvůrce většiny nejznámějších komiksových superhrdinů se doslova vyžíval v malých rolích, které si střihl ve všech dvaceti snímcích z filmového vesmíru Marvel Cinematic Universe (MCU) i mnoha dalších komiksových filmech. Z MCU se naposledy objevil ve snímku Ant-Man a Wasp. Zahrál si muže, jehož auto zmenšila právě Wasp.

Inu, 60. léta byla sranda, ale teď za to platím svou daň,“ prohlásil ve filmu. Jasně si tím dělal legraci z toho, že byl hippie, který bral drogy. Spatřit ho diváci mohli nedávno i v bijáku Venom, kde hrál muže venčícího psa, co dává milostné rady. K potěšení fanoušků Lee ještě neřekl poslední sbohem. Stoprocentně nahrál cameo pro dosud nepojmenovaný čtvrtý díl Avengers. Potvrdil to jeden z režisérů snímku Joe Russo (47).

Stana jsme se normálně snažili dostat před kameru. Nerad létá, takže jsme se ho snažili získat pro camea ve stejnou dobu,“ řekl Russo CBR.com. „Takže když natáčíme více filmů najednou, například Ant-Mana 2 a Avengers 4, spojíme jeho camea a poté ho přesuneme z jednoho placu na další a dokončíme štěky během jednoho dne,“ dodal. Je tedy jasné, že se objeví v Avengers 4 a dost možná i v Captain Marvel, která dorazí do kin ještě dříve.

Fotogalerie
71 fotografií

Více o vydavatelství Marvel, jehož byl Stan Lee tváří čtěte ZDE