Pátý díl deváté sezóny The Walking Dead byl dopředu tvůrci i samotnou televizí AMC označen jako poslední, ve kterém se objeví hlavní hrdina Rick Grimes. Epizoda What Comes After skutečně přinesla závěr bývalého policisty s plnou grácií. Zemřel ale? Nikoliv. Dál čtěte jenom na vlastní nebezpečí.

Finále epizody zakončí díl, ve kterém se vážně zraněný Rick snaží nasměrovat stádo zombie daleko od svých přátel a rodiny. Zamýšlí, že když ho odvede na dřevěný most, stavba nevydrží nápor nemrtvých a spadne. To se však nestane. I když už jsou kamarádi na blízku, Rick vidí, že ho nedokážou zachránit. Raději tak obětuje vlastní život a most pomocí dynamitu vyhodí do povětří.

Všichni včetně partnerky Ricka Michonne a jeho kamaráda/bratra Daryla si myslí, že je po něm. A myslí si to i divák, který před závěrem vidí psycho sekvence, ve kterých se objeví už dávno mrtvý Shane, Rickův nejlepší kamarád a biologický otec jeho dcery Judith, stejně jako mentorský Hershell, jehož představitel Scott Wilson (†76) zemřel krátce po natočení scén, a Sasha, kterou ztvárnila Sonequa Martin-Green (33).

Jenže Rick Grimes nezemřel. Po explozi ho řeka odnesla až k Jadis, která ho předala záhadným lidem v helikoptéře. Konec jako v Resident Evilu. Diváci přitom viděli, že konec odhalil mnohé. Čeká nás až šestiletý posun v čase. Z Judith je asi desetiletá dívka s koltem, katanou i kovbojským kloboukem, která se umí uhánět. I všechny ostatní postavy evidentně zestárly. Co nás tedy čeká dál?

Sami tvůrci prozradili, že konec Ricka Grimese v seriálu je jeho opravdovým finále. Již by se v něm nadále objevit neměl. Jak však televize AMC prozradila, smrt Ricka rozhodně není v plánu. Čekají nás s ním dokonce tři filmy, v nichž bude hrát hlavní roli. Jestli půjde o televizní záležitost, nebo se dostanou dokonce do kin, není jasné, ale přikláněli bychom se spíš k první možnosti.

Fotogalerie
89 fotografií