Se zásadním odhalením přišel překvapivě zpravodajský web BBC News. Jeho redaktoři totiž údajně nahlédli do dokumentu filmové společnosti 20th Century Fox, v němž jsou uvedena nejenom data premiér všech čtyř pokračování, ale dokonce jejich premiéry.

Druhý díl s názvem Avatar: The Way of Water dorazí do kin v prosinci 2020. Jak jeho podtitul potvrzuje, bude se odehrávat z velké části pod vodou, což v minulosti říkal už sám Cameron. Třetí díl dorazí o rok později v prosinci 2021. Jeho název bude Avatar: The Seed Bearer.

Pak nás čeká od série tříletá pauza, kterou v prosince 2024 ukončí Avatar: The Tulkun Rider. Poslední pátý díl by pak celou sérii měl uzavřít v prosinci 2025. Jmenovat se bude Avatar: The Quest for Eywa. Právě Eywa je božstvo a duchovní síla modré rasy Na'vi.

Původní Avatar z roku 2009 je dodnes nejvýdělečnějším snímkem všech dob. Tvůrcům totiž přinesl do kapes 2,78 miliardy dolarů. V pokračováních se opět setkáme s herci Samem Worthingtonem (42), Zoe Saldanou (40) nebo Sigourney Weaver (69).

Fotogalerie
19 fotografií