Film Joker, který bude uveden do kin v příštím roce, pojednává o zrodu maskovaného šílence a o tom, co ho přivedlo na dráhu násilného kriminálníka. Jokerova postava se zde bude jmenovat občanským jménem Arthur Fleck.

Ve snímku se objeví i Batmanův otec Thomas Wayne jako zámožný miliardář, se kterým se Fleck dostane pravděpodobně do křížku. Toho si měl původně zahrát Alec Baldwin (60), ale kvůli nabitému programu účinkování nakonec odmítl.

Roli nakonec převzal převážně televizní herec Brett Cullen (62), který byl již spatřen na natáčecím place. Ve filmu se objeví i malý Bruce Wayne, kterého si zahraje nadějný Dante Pereira-Olson, který si s Phoenixem zahrál již v dramatu Nikdys Nebyl.

Bruce Wayne se v dětství stejně jako v dospělosti neobejde bez svého věrného sluhy Alfreda Pennywortha. Toho si v Jokerovi zahraje Dougles Hodge, kterého diváci znají ze seriálů Penny Dreadful a Unforgoten.

Ve snímku se objeví i Robert De Niro (75) jako TV moderátor a Frances Conroy (64) z American Horror Story jako Alfredova matka. Film nebude součástí DC Extended Universe, pod který spadají snímky jako Muž z oceli a Wonder Woman. Půjde svojí vlastní cestou.

Fotogalerie
21 fotografií