Seriál Gotham pojednává o mladých letech miliardáře Bruce Waynea ještě před tím, než se stal temným rytířem. Během své existence fandové viděli již většinu nejslavnějších nepřátel Batmana včetně Tučňáka, Hádankáře, Scarecrowa, Mr. Freeze, Posion Ivy a osobité variace na Jokera.

Bane však ve výčtu padouchů dosud chyběl. Tomu udělá pátá série Gothamu přítrž. Banea si zahraje Shane West. Ten je známý nejenom ze seriálů Pohotovost a Nikita, ale taktéž jako punkový hudebník. Jeho Bane je stejně jako on sám mohutný. Na obličeji má respirátor a vypadá trochu jako Darth Vader. A fandové se jeho vizáži smějí.

V Gothamu se postava bude jmenovat Eduardo Dorrance. V komiksech je Baneovo jméno záhadou, jeho otec aka King Snake se však jmenuje Edmund Dorrance. V páté sérii Gothamu, která se bude vysílat příští rok, je Bane přivolán jako pomoc bývalému parťákovi Jimu Gordonovi nastolit ve městě pořádek. Jenže jak to tak podle fotek vypadá, rozbije mu spíš kokos. 

Bane se objevil v mnoha animovaných seriálech v několika podobách. Ve filmu si střihl premiéru v nechvalně proslulém propadáku Batman & Robin. Tam si ho poháněného drogou Venom zahrál wrestler a kaskadér Robert Senson (†40). Populární je huhňavá verze v podání Toma Hardyho (41) ze snímku Temný rytíř povstal. 

Vše o Batmanovi přehledně na Blesk.cz

Fotogalerie
12 fotografií