Zakázka, na které bude tým pracovat několik měsíců, má finanční hodnotu půl milionu korun. Nový orientační systém Národní muzeum dostane v roce 2019. Vítězný tým navrhl panely ve vínové barvě, které se přizpůsobují povrchu zdí historické i nové budovy a nezasahují tak výrazněji do prostoru. Variabilita stejně jako použitelnost v obou stylově odlišných budovách zaujala porotu na vítězném návrhu nejvíce.

„Hlavním prvkem jsou kovové panely, které svým tvarem reagují na konkrétní umístění v prostoru a oběma budovám se přizpůsobují. Nepůsobí tak jako fyzické ani pohledové bariéry, umožňují nerušený pohyb všemi přístupnými zónami a expozicemi, ale zároveň jsou snadno rozpoznatelné,“ uvedli autoři.

Oslovení autoři měli v soutěži za úkol vytvořit tým skládající se z grafického designéra a produktového designéra nebo architekta. Soutěžili ještě čtyři skupiny, Petr Hák Architecture/Design a studio Okolo, Stanislav Holý a studio Miroko Maroko, Ondřej Horáček a Mjölk architekti a poslední tým tvořili Markéta Steinert a Herrmann & Coufal.

Videomapping na Národní muzeum při oslavách 100. výročí vzniku Československa:

Video
Video se připravuje ...

České a československé dějiny v projekci na nové fasádě Národního muzea: Podívejte se na celý záznam Lukáš Červený

Fotogalerie
52 fotografií