Původně se v pohádce Gott ani objevit neměl. „Nejprve jsme ho poprosili, aby nám s dcerkou nazpíval k písničce jen píseň. Potom dostal knížku, podle které pohádka vznikla, ta se mu velmi líbila, tak jsme ho na vlně jeho zájmu o ten příběh následně oslovili, zda by si nezahrál českého krále,“ prozradil webu Topky.sk režisér Dušan Rapoš (65), jak k obsazení Slavíka vůbec došlo.

Jenže ten s danou úlohou spokojený nebyl a sám si řekl o jinou roli! „Karel si přečetl scénář a vzápětí mi volal, že by hrál radši kováře. Říkám mu, že kovář ale mluví slovensky a on na to: 'No právě, to je aspoň nějaká výzva! Když už mám zase být po letech ve filmu, tak ať je to něco inspirativního a něco, co mi dá i trošku zabrat. Ať to není jen taková procházka před kamerou‘,“ vzpomíná Rapoš, který je manželem herečky Evy Vejmělkové (49) alias Píšťalky z filmové série o Básnících.

Neměl důvod přání nevyhovět, a tak se Gott ve snímku skutečně představil coby kovář a jeho filmovou vnučku si pak shodou okolností zahrála jeho dcera Charlotte Ella (12). Podle režiséra slovenština nakonec nepředstavovala pro zpěváka žádný problém. „Musím říct, že se připravoval opravdu velmi seriózně. Partnerku mu hrála Kamila Magálová, ta zas mluvila česky. Byly to úžasné chvíle,“ pochvaloval si Dušan.

„On je úžasná osobnost. Tu pohádku jsme totiž natáčeli těsně po tom, co měl ty velké zdravotní problémy, a přesto byl stále připravený, dával do toho nasazení a ovládal se. Nikomu nedal najevo, že by měl nějaké zdravotní komplikace," dodal s obdivem na adresu Mistra.

VIDEO: Karel Gott na premiéře pohádky, v níž hraje s dcerami: Jak byl spokojený?

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott na premiéře pohádky, v níž hraje s dcerami: Jak byl spokojený? Kateřina Štíchová, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
77 fotografií