„Pan Gott zatím pozvání na jubilejní koncert neobdržel,“ řekla deníku Aha! zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová. „Osobním dopisem však Alexandrovcům k významnému výročí gratuloval,“ dodala. Proč milovaný, ale i nenáviděný Akademický soubor písní a tanců Ruské armády A. V. Alexandrova nepozval na oslavy svého oblíbeného českého pěvce? Zapomněli snad na něho? Nebo si s ním budou chtít zazpívat příští rok na dalším turné po Česku? Vedení ansámblu do uzávěrky tohoto vydání na dotaz deníku Aha! neodpovědělo.

Přitom Karel nechyběl na oslavách 75., 80. i 85. narozenin Alexandrovců. Pokaždé patřil mezi hlavní hvězdy koncertu. „Je to náš věrný přítel,“ ohlašovali ho sólisté souboru. „Je to svátek, je to něco úžasného zpívat s tak slavným souborem, který sklízí obrovské úspěchy po celém světě. Je velká čest a odpovědnost postavit se před takový orchestr a sto čtyřicet zpěváků, z nichž každý má fantastický hlas,“ pochvaloval si Karel. Devadesátiny ale Alexandrovci zapili bez něj.

V prosinci 2016 soubor potkala osudová rána, když se letadlo se 64 jeho zpěváky zřítilo do Černého moře při letu na ruskou vojenskou základnu v syrské Latákii. Katastrofu nikdo nepřežil. Soubor se ale rychle snažil o obnovu. Do konkurzu v lednu 2017 se na uvolněná místa přihlásilo více než 2000 uchazečů. Už v polovině února pak Alexandrovci zpívali v armádním divadle v ruské metropoli a v květnu vystoupili i ve Zlíně.

Fotogalerie
20 fotografií