Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyhublého pejska zamkl v autě bez žrádla: Klepal se a kňučel, zachránit ho museli chomutovští strážníci

Video se připravuje ...
Autor: dce - 
24. října 2018
16:31

Ačkoliv už je léto nenávratně pryč, i v tyto chladné dny museli muži zákona řešit trpícího psa zamčeného v autě. Strážníci městské policie v Chomutově objevili vyhublé zvíře, které podle jejich úsudku strávilo ve voze delší dobu. Kňučícího psa nezodpovědnému majiteli odebrali i přes jeho chabé výmluvy.

Štěstí v neštěstí měl psí kříženec v Chomutově. Jeho dočasnému majiteli ho na poslední chvíli odebrali policisté ve spolupráci s místními strážníky kvůli podezření z týrání. Psa uzamčeného v autě našel kolemjdoucí a celou věc nahlásil městské policii.

"Hlídka tohoto křížence v automobilu skutečně objevila a na vlastní oči se přesvědčila, že pes ve vozidle nemá žádné jídlo, vodu pouze v plastové láhvi a navíc se klepe a kňučí," uvedla mluvčí chomutovských strážníků Kateřina Krellerová.

Na místo povolali státní policii a dorazil i majitel vozu a psa. "Na dotaz hlídky, proč je pes zavřený ve vozidle, odpověděl, že se včerejší den opil a jeho kamarád ve strachu, že mu pes uteče, ho zavřel do auta. Když byl pes konečně vypuštěn, bylo očividné, že je vyhublý a stále se klepe," popsala Krellerová.

Ačkoliv měl muž psa v péči již několik týdnů, stále ho ještě nepřihlásil na úřadě. "Na místě se hlídka dozvěděla, že muž měl psa zatím v dočasné péči a svým jednáním porušil podmínky smlouvy, za což mu bude tedy pes odebrán," dodala Krellerová.

bibijana ( 24. října 2018 20:45 )

Stát musí tvrdě postupovat a přitvrzovat v případech týrání zvířat.Lidské zrůdy si musí konečně uvědomit,že zvíře je živý tvor a ne věc. Zkontrolovat, zda je pes přihlášený, zda je očipovaný, zda je za něj placen řádně poplatek, zda je řádně očkovaný. Pokud tyto náležitosti nejsou splněny, pak zvíře odebrat a lidským zrůdám napařit tresty a pokuty.To je jediná cesta,jak týrání zvířat alespoň trochu zabránit.Kde je vůle, tam je i cesta.Ale to je naprosto v rukách zákonodárců,policie a justice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání