Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zuboženou Andělku vyhodili na ulici. Fenku zachraňují v útulku

Autor: nkov, uá - 
16. října 2018
05:35

DĚČÍN – Srdce se svírá při pohledu na zhruba osmiletou kříženku pudla, o kterou se teď starají v děčínském útulku. Olysalá, svrabem sužovaná fenka se potulovala po Povrlech na Ústecku, kde ji naštěstí odchytila jedna z místních žen.

Zubožená fenka se úporně drbala, podle nálezkyně musela velice trpět. Byla ale od první chvíle přátelská, chtěla se mazlit. V Městském útulku pro opuštěná a zatoulaná zvířata v Děčíně, kde jí dali jméno Andělka, se jí teď snaží vyléčit a ulevit od trápení s nemocnou kůží. „Je v zuboženém stavu. Má dermatitidu a také svrab. Dostala okamžitě léky, antibiotika a koupele,“ uvedla vedoucí útulku Evelína Jahelková.

Než se podaří dát Andělku do kondice, bude to chvíli trvat. Pejsek ale, jako by věděl, že mu v útulku chtějí všichni jen pomoci, přijímá vše s vděčností a trpělivostí. „Je to zlatíčko. Je hodná a odevzdaná, i když zpočátku byla trochu bázlivá,“ řekla vedoucí útulku. Dodala, že po vyléčení bude Andělka k adopci.

Jde o týrání

Po majiteli Andělky, který ji tak zanedbal a pak se jí zbavil tím, že ji vyhodil na ulici, se poohlédne Krajská veterinární správa. Pracovníci útulku tam její případ ohlásili, a to kvůli podezření na týrání.

Video  Pomozte naplnit misky v útulcích.  - komerční prezentace
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bibijana ( 16. října 2018 12:21 )

To je naprostá hrůza!!!Pořád nechápu, proč si lidské zrůdy pořizují psy a pak je týrají, zavírají do klecí, nebo vyhazují na ulici.Proč? Když k něčemu nemám vztah,tak si to do života nepustím.Lidé si neuvědomují, že zvířata vyžadují čas,jídlo,péči, hlavně tu veterinární.Všechno je strašně drahé,granule,jídlo a hlavně veterina.Psi trpí všemi možnými nemocemi, je toho obrovský nárůst.Čekárny u veterinářů jsou přeplněné a ty účty za léky,operace jsou astronomické!!! Vím, o čem mluvím. Mě samotnou letos přišla veterinární péče o psa na 15 tisíc korun! Přemýšlejte o tom, lidi, než si pořídíte zvířátko, jestli na něho máte finance, čas a hlavně vztah!!!

Zobrazit celou diskusi