Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Utajený pohřeb Kočky?! Stovky hostů, kočáry a luxusní fára Pražané neuvidí

Autor: red - 
3. října 2018
12:23

Když v druhé půlce října 2008 světská rodina Kočků pohřbívala zavražděného Václava ml., stala se z obřadu ohromná událost. Do Břevnova dorazily zástupy lidí včetně mnoha českých celebrit. Lidí bylo tolik, že zablokovali dopravu v Praze. Podle informací Blesku se velkolepý obřad v případě Jana Kočky ml., který zahynul v pátek po nehodě na dálnici, opakovat nebude.

Jan Kočka ml. (†28) se vyboural v pátek nad ránem na dálnici D11 poblíž Vrbové Lhoty. Podle všeho jel více jak dva kilometry v protisměru, až se čelně srazil s kamionem, který řídil Miloslav H. (†28). „Nechápeme, jak se tato tragédie mohla vůbec stát. Zničila životy nejen naše, ale i rodiny řidiče, do kterého můj syn nepochopitelně narazil,“ řekl Blesku Jan Kočka st. „Vypadá to, že nehodu způsobil náš syn, ale o to není náš smutek menší a celá naše rodina soucítí i s rodinou druhé oběti," dodal. 

Prakticky téměř přesně před deseti lety rodina Kočků přišla o jiného člena - 9. října Václava mladšího zastřelil Bohumír Ďuričko. Pohřeb zavražděného Kočky se konal v Břevnovském klášteře 22. října 2008.

Před deseti lety se jednalo o ohromnou událost, které se zúčastnily stovky lidí. Mezi nimi nechyběly ani české celebrity jako například Iveta Bartošová, Jiří Pomeje, Martin Zounar, Richard Genzer, Michal Suchánek a další. Na obřadu zazpívali Dan Hůlka a Michal David, zazněly i písně Karla Gotta nebo Michala Tučného. Iveta Bartošová zazpívala po uložení rakve do hrobu.

Ještě před vstupem do kláštera čekala smuteční hosty pořádně dlouhá fronta - nakonec přibližně 600 z nich muselo zůstat venku a obřad sledovali pouze na obrazovkách. Před vstupem do kostela se nashromáždilo asi 400 věnců. Cesta, po které projížděl barokní kočár tažený černými koňmi, byla vysypána okvětními plátky růží.

Před kostelem dokonce stála sanitka, jejíž posádka se nakonec musela postarat o Václavovu matku, která se během obřadu zhroutila. Vyvést z kostela museli příbuzní i Václavovu přítelkyni, kterou zcela ovládl žal.

Příjezdy smutečních hostů zcela zablokovaly dopravu v okolí, situaci museli do rukou vzít policisté, kteří dohlíželi na celý pohřeb. Okolí kostela i hřbitova hlídalo několik drsně vypadajících členů ochranky. Při ukládání rakve bylo vypuštěno několik bílých holubic, hřbitovem se nesly tóny písní Michala Tučného nebo Elvise Presleyho. Celý obřad trval přibližně čtyři hodiny.

Neveřejný pohřeb

V případě Jana Kočky mladšího ale rodina podle informací Blesku chystá neveřejný pohřeb. "Chtěli by Jana při posledním rozloučení vystavit v rakvi, ale byl z té bouračky hodně pomlácený," uvedl zdroj Blesku. Příbuzní proto jeli na patologii domluvit možnosti, jak lze obličej upravit.

ReLentless_defender ( 11. října 2018 05:06 )

joooooo!!!!!!

ReLentless_defender ( 11. října 2018 05:04 )

ReLentless_defender ( 11. října 2018 05:01 )

ReLentless_defender ( 11. října 2018 05:01 )

ReLentless_defender ( 11. října 2018 04:59 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání