Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Proč vjel Jan Kočka (†28) do protisměru? Ujížděl od jiné nehody, tvrdí svědek

Autor: yks - 
1. října 2018
12:28

Jan Kočka mladší, který v noci na sobotu na dálnici D11 narazil do nákladního vozu, se v protisměru patrně neocitl náhodou, ale když ujížděl od jiné dopravní nehody. Údajný svědek incidentu to tvrdí serveru Expres.cz.

Policie nadále vyšetřuje, proč a jak se Jan Kočka mladší (†28) mohl se svým luxusním mercedesem dostat do protisměru dálnice D11, kde se v pátek okolo čtvrté hodiny ranní srazil s náklaďákem. Autonehoda stála život také řidiče kamionu, 28letého tátu od rodiny Miroslava V. Na internetu se mezitím objevilo svědectví, které by do případu mohlo vnést více světla.

Podle údajného svědectví zveřejněného serverem Expres.cz Kočka mladší ve svém luxusním mercedesu ujížděl od banální dopravní nehody, při které měl urazit zpětné zrcátko jiného vozu. „Byl nejspíš nalitý, po cestě urazil zrcátko jednomu autu a ujel,“ řekl údajný svědek incidentu redakci serveru.

Podle jeho mínění Kočka jednal zkratkovitě, aby se vyhnul policii. „Ze strachu, aby na něj poškozený nevolal policii (už jednou problém měl), sjel z dálnice, kde se na sjezdu v trávě otočil a ve zmatku si spletl protisměr. Prostě chtěl jet zpátky, aby ho nečapli policajti, ale spletl si v rychlosti nájezd,“ cituje Expres údajného svědka.

Možná ve stejnou dobu v Praze naložil zboží do svého nákladního vozu Miroslav V. a vydal se na cestu. Právě jeho osud se pak ve čtyři hodiny ráno tragicky protnul s osudem muže, jehož mnozí označovali za korunního prince slavného kolotočářského rodu. Oba řidiči při této srážce utrpěli zranění neslučitelná se životem.

Dosud není  jasné, zda byl či nebyl Kočka mladší, sám rovněž otec malé dívenky, pod vlivem alkoholu nebo drog. Jisté je pouze to, že po dálnici urazil dva kilometry a že šanci srážku přežít neměl ani jeden z řidičů. Auta navíc po nárazu začala hořet a identitu obětí i skutečnou příčinu nehody proto potvrdí až policejní vyšetřování.

pipipipi ( 2. října 2018 13:23 )

Ty peníze co dají za upravu ksichtu toho zmetka by měli dát rodině toho druhého řidiče.

vivvien ( 1. října 2018 19:22 )

Karma je zdarma, neměl Kočka potkat kamion ale stačil jen velký strom. Je mi líto mladého života, který byl v blbém čase na blbém místě.

graIik ( 1. října 2018 17:45 )

Vtip jako od Zemana.

villon ( 1. října 2018 17:24 )

Nevěřím, jeho tatínek říkal, že to byl hodnej kluk, v žádnym případě ne gauner!

zofinka1 ( 1. října 2018 16:21 )

To jste chtěl být vtipný? Tak jsem asi v sedmdesáti letech zcela ztratil smysl pro humor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání