Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Eva porodila na parkovišti! Manžel se smál, že to do porodnice nestihnu...

Manžel se mi smál, že to do porodnice nestihnu: A nestihla! Eva z Rumburku rodila na parkovišti (ilustrační foto)
Manžel se mi smál, že to do porodnice nestihnu: A nestihla! Eva z Rumburku rodila na parkovišti (ilustrační foto)  (Autor: ZZS Trans Hospital Plus)
Autor: dce - 
10. září 2018
11:44

Historku o nezvyklém porodu má pro svou dcerku Viktorku paní Eva Smutná z Rumburku. Do nemocnice to nastávající maminka totiž nestihla, a tak rodila na parkovišti v Jiřetíně pod Jedlovou. 

Zkušená rodička Eva Smutná věděla, že její čtvrtý porod bude rychlý, ale že půjde až tak hladce asi nečekala. "Už předchozí tři porody šly rychle, a tak se mi manžel smál, že to určitě se čtvrtým do porodnice nestihnu a porodím v sanitce,“ řekla iDnesu.

Věděla tak trošku, co může čekat, a tak se do nemocnice nehnala, ani když už přišly kontrakce. "Když na mě přišly bolesti, pěkně jsem si je odhekala doma na gauči. Teprve až když jsem měla stahy po pěti minutách, jsme sanitu přivolali,“ vypráví.

V sanitce byl jen řidič a sestra, navíc museli jet z Rumburku až do České Lípy, protože místní porodnice je od loňského dubna uzavřená. Ani ne v půlce cesty Eva poznala, že to nemocnice skutečně nestihne. "V Podluží jsem poznala, že Viktorka se už moc tlačí ven. Sestra zavelela: Jdeme na to. Řidič zaparkoval Na Mejtě, já dvakrát zatlačila a Viktorka byla venku. Sestra i řidič byli skvělí,“ popsala Eva.

Po rychlém porodu sanitka i s novopečenou maminkou a malou Viktorkou spěchala do nemocnice. Matka i dítě byly v pořádku a mohly jít po pár dnech domů. V rodném listě holčička parkoviště v Jiřetíně pod Jedlovou mít nebude, maminka Eva jí ale může odvyprávět příběh, kterým se jen tak někdo pochlubit nemůže.

Zobrazit celou diskusi