Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Překotný porod v autě: Maminka přivedla na svět děťátko v plodovém vaku

Autor: shp - 
30. srpna 2017
11:39

Tento porod byl stejně tak dramatický jako neobvyklý. Američanka Raelin Scurry (29) dostala při jízdě v autě do nemocnice Braxton-Hicksovy kontrakce. Myslela si, že porod v 29. měsíci těhotenství ještě tak rychle nehrozí. Její novorozený syn ji ale vyvedl z omylu. 

Kontrakce začaly být silnější a silnější a přicházely v kratších intervalech, Raelin proto zavolala záchranku. „Nerozuměli mi, jak jsem křičela kvůli kontrakcím,“ řekla Realin webu Independent. Za chvíli si uvědomila, že dítě bude muset porodit na předním sedadle v autě.

Předala jsem telefon svému snoubenci. Sundala jsem si kalhoty a sáhla si tam, byla jsem si jistá, že cítím hlavičku. Zatlačila jsem jednou a můj zázračný chlapeček byl na světě,“ dodala Realin, jejíž syn EJ se narodil předčasně o celých 11 týdnů. Maminku po netradičním porodu čekalo další překvapení.

Když jsem se podívala dolů, uvědomila jsem si, že je celý obalený plodovým vakem. Dispečer po telefonu nám řekl, ať raději zastavíme,“ dodala Raelin. EJ vážil po narození 1,38 kilogramu. Musel být umístěn do inkubátoru, ale přežil a jeho stav se náramně zlepšuje.

Případy, kdy dojde k porodu, při němž dítě přijde na svět v plodové vodě, jsou velmi vzácné. Šance, že se tak stane, je jedna ku 80 tisícům. A když už k takovému narození děťátka dojde, jde většinou o porod císařským řezem. Příchod EJe tak byl ještě výjimečnější. 

Podívejte se na další výjimečný porod:

Video  Zázrak zrození v přímém přenosu: Chlapeček přišel na svět »přírodním« císařským řezem  - Instagram/_cenfer
Video se připravuje ...

Pekoda ( 30. srpna 2017 12:46 )

 Jsem ráda, ze u mne trvalo období těhotenství pouze 9.mesicu,chudak zenska,29.mesic a prisel porod. To se divim..

Karkulka00 ( 30. srpna 2017 12:21 )

 TAK TADY PLESKÁČ ZASE PERLÍ.ŽE: MYSLELA SI,ŽE POROD V 29.MĚSÍCI TĚHOTENSTVÍ NENÍ MOŽNÝ???? A CO JE SLON?? 29 MĚSÍCŮ TĚHOTNÁ PLESKÁČI? BY MĚ ZAJÍMALO,CO TAM ZOBETE

Zobrazit celou diskusi