Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Unikátní porod: Miminko se narodilo v plodovém vaku!

Autor: haj - 
12. srpna 2016
13:03

Narození dítěte je pro rodiče ten nejkrásnější okamžik v životě. Ovšem pokud se zrovna během porodu nepodíváte na své miminko a nezjistíte při tom, že přišlo na svět v obří bublině. Toho by se asi polekal každý, stejně jako se jistě musela v sobotu strachovat i maminka ze Španělska.

Naštěstí nešlo o žádnou podivnou mutaci, ale dítě bylo jednoduše stále uvnitř plodového vaku, který se obvykle protrhne kvůli stresu, který maminka během porodu prožívá. Následně odteče plodová voda.

Aby vak zůstal netknutý, je velmi vzácné a dochází k tomu pouze jednou za asi 80 tisíc porodů. Miminko se navíc narodilo jen pár chvil poté, co poprvé světlo světa spatřilo jeho dvojče. To přitom přišlo na svět zcela normálně.

Není tedy divu, že se lékaři i sestřičky na okamžik zarazili a prohlíželi si ten zázrak. Dokonce novorozence a jeho pohyby natočili a video se na internetu okamžitě rozšířilo. Unikátní záběry zhlédly již miliony lidí.

 

 

 

 

amadea ( 12. srpna 2016 16:23 )

 Při císaři lékař rozřízne dělohu,samozřejmě i vak,stejně tak úplně nejdřív břišní svaly,aby se dostal do dutuny břišní ,logické...

radka.seznam ( 12. srpna 2016 14:38 )

Zajímalo by mě, co se děje s plodovým vakem během akutního císaře, když vak sám předem nepraskne..?

Zobrazit celou diskusi