Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

České „těhulky“ terčem sexuálních fetišistů: Zneužili fotky Borhyové i matky paterčat

Autor: bud - 
16. srpna 2018
05:08

Těhotné ženy, které zveřejňují své intimní fotografie na webech nebo sociálních sítích, se mohou snadno dostat do hledáčku fetišistů. Ti snímky shromažďují, třídí a potom sdílí v rámci svých utajených diskusních skupin. Nechybí tam ani české ženy a dívky, které mají v některých případech dokonce svou vlastní kategorii. Podle bezpečnostních expertů by lidé měli přemýšlet o tom, co zveřejňují, protože vše je snadno zneužitelné.

Paní Alena z východních Čech na svém blogu dokumentovala své těhotenství a pravidelně zveřejňovala fotografie svého odhaleného rostoucího břicha. Na mnoha fotkách pózuje jen ve spodním prádle, a proto se její těhotenská fotosérie stala vyhledávaným „zbožím“ mezi fetišisty, kteří se zaměřují právě na těhotné ženy. Například na jednom z diskusních fór se diskutéři k jejím fotkám velmi pochvalně vyjadřují.

„Manželka vždycky ráda všechno zveřejňovala, ale toto by mě rozhodně nenapadlo. Určitě si o tom promluvíme,“ řekl její manžel, kterého redakce Blesk Zpráv kontaktovala. Podle něj paní Alena si takové riziko vůbec neuvědomovala a o tom, že jsou její fotky zneužívány, neměla ani tušení.

Stovky fotografií českých žen

A zdaleka není jediná. Českých těhotných žen jsou totiž v těchto zpravidla tajných a uzavřených skupinách k dohledání stovky. Někdy jsou oblečené, jindy ve spodním prádle nebo s odhaleným břichem. Dokonce se mezi nimi objevily i fotografie moderátorky Lucie Borhyové nebo videa české matky paterčat Alexandry Kiňové. Komunita je přitom velmi rozsáhlá, takže obětí může být i mnohem více.

„Těhotenský“ fetišismus je sexuální odchylka označovaná jako maiesiophilia. Jde o osoby, které sexuálně vzrušují těhotné ženy, jejich rostoucí břicha, laktace, sex s těhotnými ženami nebo dokonce porod. Tito lidé mohou vyhledávat těhotenský obsah, který je sexuálně uspokojuje, takže vedle komunitního sdílení se kolem skupiny dokonce rozvinula komerční produkce sexuálně laděného obsahu s těhotnými ženami. Existují také placené videochaty s nahými těhotnými ženami.

V komunitách fetišistů se objevují stovky fotek těhotných žen z Česka. V komunitách fetišistů se objevují stovky fotek těhotných žen z Česka. | Archiv CNC

Fetišisté shromažďují fotky a videa z celého světa a obětí jsou tak tisíce. Většinou čerpají ze sociálních sítí, blogů nebo na webu zveřejněných portfólií profesionálních fotografů. Také si stahují a sdílejí těhotenská videa ze serveru YouTube. Jejich obětí se tak může stát každý, kdo na internetu sdílí své těhotenské fotky.

Hrozí rizika, internet není anonymní

Podle bezpečnostních expertů přitom nemusí zůstat jen u prohlížení. „V extrémních případech je možné, že by si na takových serverech někdo mohl vyhlížet potenciální oběti pro únosy, pedofilii a podobně,“ řekl pro Blesk Zprávy Michal Salát z bezpečnostní a antivirové firmy Avast.

Lidé si málo uvědomují, že z fotek se už dá dnes relativně snadno poznat, kde byly pořízeny. Například fotografie z mobilu mají v sobě uložené údaje o poloze a místě, kde byly pořízeny. Pokud je lidé sdílejí, měli by být opatrní a takové údaje mazat,“ upozornil Salát.

Redakci Blesk Zpráv se například podařilo pouze na základě zveřejněných fotografií dohledat i paní Alenu zmíněnou v úvodu článku, a to včetně jejího bydliště. Manžela pak redaktor upozornil na možná rizika, která si mnozí lidé ani neuvědomují.

Expert: Zvažujte, co zveřejníte

Experti proto doporučují velkou ostražitost. „Rozhodně je potřeba se dvakrát zamyslet, co a kam nahráváme a kdo všechno to může vidět. Například na Facebooku je nutné mít správně nastavený profil, regulovat, co mohou vidět lidé, které nemáte v přátelích a různé vyhledávače,“ uvedl Salát s tím, že lidé by si neměli do přátel pouštět třeba lidi, které dobře neznají. „Měli by pečlivě nastavovat, kdo může nahrávané fotky a statusy vidět,“ dodal.

„Lidé by si měli uvědomit, že cokoliv, co dají veřejně na web, se už nikdy nedá vrátit zpátky, protože to bude oindexováno, tedy zařazeno do databází vyhledávačů a tam to zůstane na věky,“ dodal expert s tím, že vždy existuje riziko pozdějšího zneužití.

sores ( 16. srpna 2018 10:45 )

Hnus,co všechno mají mužský za vlastnosti,pedofili, fetišismus, a znásilňování

flora ( 16. srpna 2018 10:32 )

Mimochodem krásně vypadaly i brzy po porodu. Štíhlé, pevné v minisukních se ohnout ke kočáru šlo jen v mírném podřepu, což bylo navýsost zdravé a tělu prospěšné. Dneska má většina z nich pocit, že je nutné vypadat jak Věstonická Venuše a visací břicho, pneumatiky a kýty jak čuně hrdě vystavují opět v obepnutém triku nebo úplně bez oblečení. Opravdu dámy, je to nechutné. Chlapům u vás doma se divím, asi s nima není něco v pořádku

flora ( 16. srpna 2018 10:19 )

Vůbec mě to nepřekvapuje a nastávají matky s tím určitě počítají. vystavovat těhotenské břicho se stalo nějakou zvrácenou modou. začalo to obepnutým trikem a skončilo tak, že po ulici chodí těhotné zcela odhalené mnohé navíc s těhotenskou kýlou v pupku.V MHD tohle potkat tak je to konečná Sorry, ale jako žena musím říct, že je to krajně nechutné. jestli se tohle líbí jejich partnerům, asi se řadí mezi úchyly. Fakt neznám žádného chlapa, kterého by tohle rajcovalo. Kde jsou ty časy kdy maminky chodily v elegantních volných šatech a vypadaly krásně!

Actimel ( 16. srpna 2018 10:03 )

Proč mají ty dámy potřebu ukazovat celému světu svoje těhotenské břicho??? To nechápu!!! Rozhodně to nepodtrhuje ženskost jak si tyto dotyčné myslí!!! U některých je to dokonce až nechutné a pak se nemůžou divit, že se množí úchylové, kteří toho zenužívají!!!

naidka ( 16. srpna 2018 08:43 )

Další sorta úchylů !! Matka Kiňová - to je úlovek do sbírky.

Zobrazit celou diskusi