Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Při tragédii u Doks vyhasly tři mladé životy! Zraněným nikdo nepomohl?

Autor: lm, uá, mka, rc - 
8. srpna 2018
17:20

Tři mladé životy (†23, †26 a †27) vyhasly při tragické středeční nehodě u Doks na Českolipsku. Plně obsazená Škoda Rapid tu vjela do protisměru a střetla se s kamionem. Podle policie nebyly pasažérky na zadním sedadle připoutané. Mluví se také o tom, že lidé na místě na zraněné jen koukali a nepomáhali jim.

Tragická nehoda se odehrála před sedmou hodinou ranní u Doks na Českolipsku. Srazil se tam čelně kamion s osobním vozem. „Škoda Rapid projížděla od Mladé Boleslavi na Českou Lípu. Na rovném úseku před křižovatkou vjel řidič z nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s kamionem,“ popsala střet policejní mluvčí pro deník Aha! Ivana Baláková.

V autě sedělo pět lidí. Řidič a dvě spolujezdkyně, které seděly na zadních sedadlech, náraz nepřežili. Dva muži, kterým bylo 47 a 46 let, byli s těžkými zraněními převezeni do nemocnice. Řidič kamionu vyvázl bez zranění, ovšem byl v obrovském šoku a pomoci mu musel policejní psycholog.

Silnice vedoucí z Mladé Boleslavi na Českou Lípu byla na pět hodin uzavřena. Jak k nehodě došlo, policie vyšetřuje. „Při vyšetřování nehody jsme zjistili, že nikdo z pasažérů na zadních sedadlech osobního auta nebyl připoutaný bezpečnostním pásem. Na otázku, proč vyjel řidič rapidu do vedlejšího pruhu, nám možná částečně odpoví výsledky nařízené soudní pitvy jeho těla,“ uvedla policejní mluvčí.

Na sociálních sítích se začalo šířit video, v němž je vidět několik lidí, kteří stojí u silnice ve svahu a nehodě přihlížejí. Video na sociálních sítích vzbudilo vlnu nevole. „No tak to je drsný. Nikdo nepomohl?!! A určitě si to každý fotil a točil,“ zněl jeden z komentářů. Z videa je totiž patrné, že lidé sledovali dění na silnici, a nikoho nenapadlo, aby zraněným lidem pomohl. Ovšem podle mluvčího záchranky Michaela Georgieva lidé pomáhali. „Ve slepém úhlu, za kamionem, svědci zraněným pomáhali, po telefonu dostávali instrukce od naší operátorky,“ řekl serveru TN.cz.    

VIDEO: Tragická nehoda u Doks

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání