Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Česká kaskadérská show skončila tragédií: Mladík (19) bojuje o život

Autor: lm - 
7. srpna 2018
13:19

Hrůznou nehodou skončilo sobotní vystoupení českých kaskadérů v polském městě Ustka. Kaskadér za volantem BMW při show srazil svého kolegu, který stál na trati. Mladík byl s vážnými zraněními transportován do nemocnice. O incidentu informovala místní média.

Policie v Ustce dostala oznámení o incidentu v 19:20 hod. K nehodě došlo při vystoupení, které připomínalo slalom. Dvě auta při něm kličkovala mezi členy kaskadérského týmu. Jeden z řidičů ale nezvládl výjezd ze zatáčky a svého kolegu na trati srazil.

„Stalo se to hned na začátku show. Mělo jít o synchronní jízdu dvou aut. Ten moment jsem přímo neviděla, protože jsem se otočila na děti, ale jakmile jsem si všimla, že se něco děje, začala jsem ihned volat záchranku,“ prozradila svědkyně Monika Gontarz polské televizi TVN24. 

Devatenáctiletý mladík po srážce s autem letěl vzduchem a velmi tvrdě dopadl na zem. Přitom utrpěl vážná zranění. „Kaskadéři neměli ani helmy,“ uvedla svědkyně.

Mladého kaskadéra museli cestou do nemocnice ve Słupsku resuscitovat. „Je v bezvědomí. Utrpěl zranění hlavy a páteře. Jeho stav je vážný,“ řekla televizi mluvčí nemocnice Monika Zacharzewska.

Čeští kaskadéři podle polských médií vystoupení následně dokončili. Řidiče (52) si ale odvedla policie na výslech. „Dvaapadesátiletý řidič se přiznal, že nehodu způsobil. Shromažďujeme důkazy, na jejichž základě může padnout obvinění,“ řekl médiím Robert Czerwiński z policejního ředitelství ve Słupsku.

Návštěvníky akce zarazilo, že na show nebyla zajištěna žádná lékařská služba, což je na akcích podobného rázu obvyklé. „Bylo mi to velmi nepříjemné. Příště půjdu na podobné vystoupení pouze, pokud tam budou zdravotníci,“ dodala Monika Gontarz.

Podle zástupců sportovního a rekreačního centra v Ustce, kde se akce konala, zdravotníci ale na místě být měli. „Uzavřeli jsme smlouvu s organizátorem, která obsahuje ustanovení, že se zavazuje zorganizovat i zdravotní bezpečnost. V den konání akce společnost verbálně potvrdila, že to tak bude,“ vysvětlila Dorota Woźniak ze zmíněného centra. Organizátor se k incidentu odmítl polským médiím vyjádřit.

Stenlly247 ( 12. října 2018 09:21 )

 Kdo vás nutí k tomu aby jste Mě litoval..jsem hned v pořádku.. Jděte jsi to vyzkoušet.. Ukažte mi nějakou jinou kaskaderskou skupinu.. Je jich málo

gabreta ( 7. srpna 2018 18:07 )

Synku takový skupiny filmových kaskadérů nejsou výplod dnešní doby! To je hodně stará záležitost. Zjisti si o tom něco, než napíšeš blbost!!!

stařec ( 7. srpna 2018 14:05 )

Dnešní tupá m'oda,nevážit si zdraví a života pro trochu adrenalinu!!!! Soustrast rodině.

raron ( 7. srpna 2018 13:37 )

..za mě nulová lítost

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání