Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Muslimka skočila na zpěváka a objala ho: Saúdové jí hrozí roky vězení a pokutou půl milionu

Autor: ČTK, ula - 
25. července 2018
06:41

Mladá žena ve městě Táif na západě Saúdské Arábie byla ve středu obžalována za to, že na koncertu skočila na jeviště a objala zpěváka. Za čin, který porušuje zákon proti obtěžování, jí hrozí až dva roky vězení a pokuta, informovala s odvoláním na saúdskoarabský tisk agentura AP.

Žena byla zadržena dříve tento měsíc na festivalu, kde vystupoval Mádžid Muhandis, populární zpěvák iráckého původu se saúdskoarabským občanstvím.

Fanynka, která měla na sobě nikáb (závoj zahalující obličej mimo oči) přiběhla ke zpěvákovi, když vystupoval, a objala ho kolem krku. Vzápětí zasáhla ochranka. Jméno a věk ženy, které hrozí dva roky za mřížemi a pokuta ve výši 2 .000 rijálů (594 000 Kč), úřady nezveřejnily.

lebedak2 ( 25. července 2018 11:10 )

Co na tom,že jí zavřou na 2 roky,že zaplatí půl milionu korun.Co na tom,že za nevěru (samozřejmě jen tu ženu) ukamenují k srti za účasti manžela a dětí.Saudská arábie je přece náš přítel a pevný spojenec a je to multikulturní obohacení.Jestli milý Blesku.cz nejsi xenofobní a rasistický,že jsi si to dovolil zveřejnit. Jo,když na MS ve fotbalu v Rusku vběhnou na hřiště během zápasu pošahané feministky a policie je odtáhne,to je ve všech novinách EU i Ameriky a málem mezinárodní konflikt(a samozřemě pro Bosáka důvod,že tam MS neměla být).

Zobrazit celou diskusi