„Vždycky jsem si říkal, že pokud bych měl mít jednou svatbu, tak určitě v Mirtosu na Krétě, kam tak rád celý život jezdím,“ svěřil Nedělnímu Blesku novomanžel Josef.

Zpěvákova maminka a manželka Karla Vágnera Katina (55) rozená Papadopulos totiž pochází právě z malinkaté rybářské vesničky Mirtos. Malý Pepa tak vlastně vyrůstal v česko-řecké rodině a byl až dojat, že svoji milovanou Marlene (28) pojal za manželku na břehu Středozemního moře v pátek v půl sedmé večer, kdy už se začalo ochlazovat.

Ženich mohl využít také své kapitánské zkoušky a na obřad s Marlen, která na něho už na břehu čekala celá v bílém, připlul s kamarády na lodi. Pod květinovou slavobránou si řekli svoje NAI (vyslovuje se NE), tedy řecké ANO.

Fotogalerie: Svatba Josefa Vágnera na Krétě: Tanec a…
48 fotografií

Pak už začalo svatební veselí po řecku. Stoly se prohýbaly pod tamními specialitami, jako jsou souvlaki, gyros, tzatziki, řecký salát s fetou, musaka, plněné vinné listy, sladká baklava a jiné delikatesy. Pila se samozřejmě řecká retsina s pryskyřicí a věhlasná metaxa, víno a sekt, ale jinak speciálně na svatbu přivezli nevěstiny rodiče z Německa, odkud Marlene pochází. Tancovalo se řecké kolečko a svatba skončila až v půl osmé ráno.

Původně sice Josef mluvil jen o 30 svatebčanech, ale nakonec dorazilo kolem stovky hostů z Česka, Slovenska, Německa, ale také z Makedonie, USA, Anglie, Nizozemska. Popřát kolegovi přijeli také herci a zpěváci z Divadla Broadway Michaela Gemrotová (32) nebo Alžběta Bartošová (26). Na svatbě fotila dcera expremiéra Stanislava Grosse (†45) Denisa Grossová (19). 

VIDEO: Josef Vágner a jeho velká řecká svatba! Nevěstou je tahle kráska!

Video
Video se připravuje ...

Josef Vágner a jeho velká řecká svatba! Nevěstou je tahle kráska! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
63 fotografií