Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pilnou studentku (†15) zabila »alergie na wifi«: Spáchala sebevraždu

Autor: jh - 
28. května 2018
05:20

Bezdrátový internet, zkráceně wifi, je v dnešní době všude: v kancelářích, na ulici, dokonce i v hospodách. Všechny efekty radiových vln přitom ještě nejsou odhaleny a podle některých odborníků mohou způsobovat zdravotní potíže, v nejhorším případě i rakovinu. Citlivou Britku Jenny (†15) údajně oslabení elektromagnetickými vlnami donutilo k sebevraždě.

Jenny byla pilná a chytrá dívka, která ve škole vždy vynikala. V roce 2012 však na její škole zavedli wifi a její fyzické i psychické zdraví se začalo prudce zhoršovat. Podle její matky byly na vině právě elektromagnetické vlny, které vedly k tomu, že se nedokázala soustředit, trpěla bolestmi hlavy a potížemi s močovým měchýřem. Údajně se jí trochu ulevilo, když rodina vypnula bezdrátový internet v domě. Radiovým vlnám se však Jenny jinak neměla šanci vyhnout. Zoufalé děvče upadlo do hlubokých depresí a po dvou letech trápení svůj život ukončilo oběšením na stromě.

Podle lékařů nemá wifi na lidskou mysl žádný negativní dopad. Chybí tak jasná diagnóza, díky které by se mohli případní zasažení léčit. Jenny totiž nebyla samotná a mnoho studentů i učitelů ohlásilo náhlé zdravotní potíže podobné alergickým reakcím.

Mnoho lékařů se schoduje, že radiové vlny mohou způsobovat potíže, zvláště pak rakovinu. "Podle mě jsou stejně nebezpečné jako tabák nebo azbest," říká kanadský lékař Anthony Miller. "Rozhodně by to nemělo být povoleno ve školách."

 


Zobrazit celou diskusi