Wifi síť najdou návštěvníci stadionu pod názvem PLZEN Sport Wi-Fi, připojit se mohou na neomezenou dobu. „Jedná se o vysokorychlostní chytré wifi řešení přímo vyvinuté pro stadiony. Umožňuje připojit velké množství zařízení na malém prostoru,“ řekla mluvčí plzeňského magistrátu Eva Barborková. Síť umožní fanouškům přímo na stadionu spolehlivý přístup k jejich oblíbeným aplikacím.

 „V České republice jde o jeden z prvních projektů podobného rozsahu. Doosan arena se tím zařazuje mezi moderní evropské stadiony,“ uvedl za FC Viktorii Plzeň ředitel komunikace Václav Hanzlík s tím, že jedním z navazujících projektů bude stadionová aplikace.

Na té pracují městští vývojáři společně s fotbalovou Viktorkou. „Aplikace bude obsahovat například informace k utkání, vazbu na Plzeňskou vstupenku, navigaci, usnadní výběr občerstvení a další funkce,“ vysvětlil vedoucí úseku rozvoje Správy informačních technologií Tomáš Benedikt. 

Aplikace má být spuštěna se startem příštího ročníku fotbalové sezony, nabídne i mnoho užitečných informací pro fanoušky. Lidé zde najdou údaje o hráčích, aktuálních i odehraných utkáních, odkazy do fan shopu a další.

Město chce do budoucna rozšířit wifi zdarma i na dalších městských sportovištích. „Už v létě by se měli zájemci připojit na slovanském plaveckém areálu, areálu TJ Lokomotivy nebo na Atletickém stadionu města Plzně. Aktuálně vyvíjenou aplikaci by v budoucnu mohli využívat i fanoušci hokeje,“ dodal náměstek primátora Pavel Šindelář.

VIDEO: Jak být na internetu v bezpečí.

Video
Video se připravuje ...

Jak být na internetu v bezpečí? Živě.cz