Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Králíček Petr jde do kin. Děti ho budou milovat, české herečky se kvůli němu „ksichtí“!

Fotografie
Další pohádkový hrdina s britskými kořeny, králíček Petr, přichází 22. března i do českých kin. • Ukázka a exkluzivní pohled do zákulisí.  (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík - 
2. března 2018
16:00

Další pohádkový hrdina s britskými kořeny přichází v březnu i do českých kin, aby divákům všech generací nabídl laskavé pohlazení prostřednictvím humoru i dojemných okamžiků. Blesk.cz přináší exkluzivní pohled do zákulisí vzniku českého znění.

Není to tak dávno, kdy za dětmi vyrazil medvídek Paddington britského autora Michaela Bonda (†91), jehož knižní příběhy začaly vycházet roku 1958. Nyní se za nimi a jejich maminkami i tatínky chystá další zvířecí hrdina s anglickými kořeny, králíček Petr. Ve filmu, který bude mít v českých kinech premiéru 22. března, tenhle ušatý rebel žije veselý bezstarostný život spolu s ostatními zvířátky na farmě. Nový majitel statku se však o svůj životní prostor dělit nemíní - a už vůbec ne se zvířaty. A tak začíná bizarní válka o teritorium mezi ním a ostatními obyvateli zahrady. Přitom dává zabrat i oblíbeným českým herečkám, ale o tom za chvilku...

4616387:full:true:true

Ve filmu, který 22. března začne svou pouť za českými diváky, je ale zvířátek mnohem více! Jezevec, prasátko, ježek, samozřejmě liška... ti všichni bojují o záchranu svého domova na zahradě staroanglického domku vzdáleného pulsujícímu Londýnu. Aby na všechno králíček Petr, frajírek v džínové košili, nebyl sám, pomáhají mu i tři kamarádky - králice Hupka, Dupka a Bambulka. V českém znění téhle čtveřici pak propůjčili hlasy Jan Dolanský (králíček Petr), Tatiana Vilhelmová (Hupka), Iva Pazderková (Dupka) a Hana Vagnerová (Bambulka).

Podívejte se na ukázku a exkluzivní záběry z natáčení české verze:

Video  Další pohádkový hrdina s britskými kořeny, králíček Petr, přichází 22. března i do českých kin. • Ukázka a exkluzivní pohled do zákulisí.  - Falcon, INT
Video se připravuje ...

„Těžké na tom nebylo nic - naopak jakýkoli přeřek byl vítaný,“ prozradila s úsměvem Vilhelmová, jak se jí Hupka dabovala. Celou ji navíc namluvila se správně po králíkovsku vyceněnými zuby. Hana Vagnerová zase měla problém s rychlostí, i když její Bambulce pusa jede jako po másle, Hance jen tak někdo nestačí. „Je to perfektní film,“ uzavírá herečka. Jak se jim dílo dařilo můžete zjistit v naší exkluzivní ukázce a hlavně už brzy v kinech.

4616381:full:true:true

Králíček Petr, čili anglicky Peter Rabbit, je už docela pamětník. Zrodil se v hlavě spisovatelky Beatrix Potter (†77) před rokem 1902, kdy vyšel jeho první knižní příběh. Do roku 1912 s ním bylo vydáno dalších pět knih. Jejich autorka, celým jménem Helen Beatrix Potter, se narodila 28. července 1866 v Kensingtonu do domácnosti vyšší třídy. I kvůli tomy byla ale vychovávána vychovatelkami, stranou od ostatních dětí. Společnost jí nahrazovali domácí mazlíčci, na prázdniny jezdila do Skotska, kde si zamilovala krajinu, tamní zvířenu i květiny, které malovala. První králíčkův příběh vydala ve svých 36 letech. Vy teď můžete být u toho, když v novince vyrazí na velká plátna.

LucieLily ( 2. března 2018 17:00 )

Jéééééé! Tak to bude mít malá radost. Ale Pazderková - to je ksicht sama o sobě. Naštěstí není vidět.

Zobrazit celou diskusi