Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lidské hyeny! Sraženého psa nechali bez pomoci

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ana - 
20. února 2018
10:31

Lidé nechápou, jak je to vůbec možné, aby někdo uřízl psovi nohy a pohodil ho na ulici nebo porazil psa autem a ujet. Lidé z České republiky se věnují záchraně pejsků z celé Evropy. Pejsků, ke kterým byl osud neuvěřitelně krutý.

Malý, zhruba dvouletý pejsek ležel na silnici v bolestech, přikrytý jen pláštěm. Stačilo přijít o hodinu později a pejsek by v bolestech zemřel. Druhá Fenka Danuška přišla o všechny nožky i uši. Lidem to bylo lhostejné.

Touží po nové rodině

Pejsek sražený autem dostal jméno Maxim. Nyní čeká na novou milující rodinu. Je to kříženec jezevčíka. Je hodný, milý a dokonce má jednu zvláštnost. Má každé očičko jinak barevné a hlavně se snese s ostatními pejsky.

Danuška bez nožiček

Skupina lidi z České republiky se věnuje záchraně pejsků především z Balkánu již několik let, případ Danušky však ozřásl i silnými žaludky. Danušku našli ležet na ulicích Rumunska. Bez noh, jen s pahýly. Podle všeho jí je někdo brutálně uřezal. Byla na tom tak špatně, že jí veterinář operoval několik hodin. Bohužel kvůli zanedbanému stavu přišla i o uši.

Nový domov

Na Danušku nyní čeká rehabilitace. Musí se znovu naučit chodit. V tom jí pomůžou i nové protézy. Rehabilitace však zabere téměř půl roku. Pejsek již pravděpodobně našel nového majitele v Dánsku.

Podobných případů však je nespočet. A právě lidé, jako lidé z této záchranářské komunity spojují s ostatními, kteří pejsky na své náklady vyléčí, vyřídí veškerá lékařská a legislativní opatření a pomoci specializovaných firem dovezou k adopci i do zahraničí. Pejskům se tam snad blýská na lepší časy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání