Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hyena vydělává na Aničce: Chce peníze na falešnou sbírku

Na zmizení Aničky se snaží vydělat peníze podvodník!
Na zmizení Aničky se snaží vydělat peníze podvodník!  (Autor: Archiv rodiny)
Autor: šim - 
23. října 2010
20:04

„Aniččiny rodiče pořádají sbírku na další hledání malé Aničky - Podpořte je i vy. Pošlete sms,“ tímhle falešným inzerátem se snaží internetový uživatel s přezdívkou Pavel Vrtal vylákat z lidí peníze. Je to vůbec možné, že se najde taková hyena, která si chce přivydělat na případu, který už desátý den hýbe celým Českem?! Nechutné! Přinejmenším...

Tento bezpáteřní člověk na internetu šíří fámy o tom, že policejní pátrání po ztracené Aničce Janatkové končí. Zdánlivě to vypadá, že chce pomoc v pátrání. Jenže pozor! Uživatel s přezdívkou Pavel Vrtal se snaží z důvěřivých lidí, kterým není lhostejný osud devítileté Anny, vylákat peníze.

Pokud se někdo na jeho falešný inzerát nachytá a pošle SMS, jak vybízí, přijde o 80 korun, které se podvodníkovi načtou jako kredit v internetové aukci, za něž on může pohodlně nakupovat. Informovala o tom TV Nova. Podle ní se muž chlubí tím, že získal už 6000 korun.

Pátrání po Aničce nekončí!

Jak ovšem uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová, pátrání po ztracené Aničce rozhodně nekončí! „Výsledky sobotního pátrání zatím nejsou konkrétní. Prohledávali jsme zejména nepřístupné prostory, skalní převisy, studně. Pátrání bylo ukončeno kolem 17. hodiny. Zítra (v neděli) bude zhruba zase od devíti hodin pokračovat opět v oblasti pražské Troji a přilehlých oblastech,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Blesk.cz.

Podvodník krom toho, že zneužívá důvěřivosti lidí, navíc v souvislosti s tak citlivým případem, jakým je zmizení malé holčičky, a láká z nich peníze, navíc zneužil logo cizí firmy. Její majitel zvažuje na neznámého pachatele podání trestní oznámení.

hugu ( 24. října 2010 21:00 )

Myslíte dobře,reakce je zbytečná.

Shelby16 ( 24. října 2010 13:44 )

To byl nějaký spratek, který si chce přivydělat na cizím neštěstí ! Za to by měly být tresty jak pro zloděje při povodních !

pepkadepka ( 24. října 2010 11:47 )

pejsankova no ty si ina P+I+C+A.

siroky11 ( 24. října 2010 11:44 )

jestli tuto diskuzi čteš, ty kriple, tak ti přeji jedno: aby tě co nejdříve odhalili a zavřeli alespoň na 5-10 let. Takovéto hyeny nemají mezi lidmi co dělat!

meldra ( 24. října 2010 10:09 )

Zobrazit celou diskusi