Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pátrání po Aničce bez výsledku, myslivci tam měli hon

Autor: šim, rum, rap - 
24. října 2010
19:48

AKTUALIZOVÁNO: Už dvanáctý den se v pražské Troji pátralo po ztracené devítileté holčičce Aničce Janatkové. Do rozsáhlého pátrání bylo opět zapojeno více než sto policistů. Těm se tam v neděli ale doslova pod nohama pletli myslivci. Honili totiž po Troji divočáka.

Desítka psovodů prohledávala nepřístupná místa. Na jakýkoli náznak, možnost nálezu Aničky se policie důkladně zaměřuje. Když pátrací psi ohlásili v nepřístupném křoví nález těla, desítky policistů se okamžitě seběhly. Po propátrání našli mrtvého divočáka. Informoval o tom redaktor Blesk.cz, který je právě teď na místě pátrání.

Mrtvého divočáka má na svědomí myslivec, který se do Troje vydal zřejmě na číhanou. Je neuvěřitelné, že na místo, kde se hledá devítiletá holčička, jde myslivec doslova na hon!

Podle informací Blesk.cz se myslivec do Troji vydal v noci, zvíře zastřelil, ale kvůli tmě ho nedohledal. Proto se na místo vrátil dnes (v neděli) za světla, aby divoké prase našel. Předběhli ho ovšem policejní psi, kteří ho našli v keřích.

Policii pomáhají dobrovolníci

V neděli se v Troji pohybovalo kolem 175 policistů, několik psovodů, ale také dobrovolníci, které podle policejní mluvčí Andrey Zoulové policie od pomoci neodrazuje. Měli by se však řídit jejími pokyny, a to zejména z důvodu nepřístupnosti a rizikovosti terénu. Nedělní pátrání se přesunulo blíže k zoologické zahradě. "Od Písečné ulice se postupně přesouváme k zoologické zahradě. Dneska ale je tak, jak je, vítr, sychravo. Je to náročné," řekla Zoulová.

Terén je značně nepřehledný a nebezpečný. "Jsou tam skalní převisy, průrvy, zase tam budou nějaké propasti a podobně," sdělila Zoulová. "Z křovin se vynořují ti, kteří se podílejí na pátrání a jsou uválení, zpocení, mokří, špinaví, hladoví, utahaní," vylíčila, jak to vypadalo

během pátrání na místě.

Policie na místě zajistila muže, kterého předvedla na služebnu ke zjištění totožnost. Poté co byla jeho totožnost zjištěna, byl muž propuštěn, řekla Blesk.cz policejní mluvčí Andrea Zoulová Policie na místě zajistila muže, kterého předvedla na služebnu ke zjištění totožnost. Poté co byla jeho totožnost zjištěna, byl muž propuštěn, řekla Blesk.cz policejní mluvčí Andrea Zoulová | Mediafax

Krátce po poledni byl v místě zajištěn muž, pravděpodobně bez domova. Policie ho předvedla na nejbližší služebnu, aby zjistila jeho identitu. "Totožnost byla zjištěna a muž byl propuštěn," řekla Blesk.cz Andrea Zoulová.

Nedělní pátrání bylo ukončeno krátce před setměním. Policie v něm bude pokračovat také v pondělí.

Zaujal vás tento článek? Podpořte Blesk.cz v hlasování o Křišťálovou Lupu 2010 v kategorii Média - všeobecná. Děkujeme.

brekekesalami ( 25. října 2010 16:30 )

to psalo AHA, takže si o pravdě udělejte názor sám

brekekesalami ( 25. října 2010 16:25 )

no ovšem nezapomínejte, že aby mohli porovnat DNA, musí ho tomu člověku už někdy v minulosti vzít... u toho obviněného ho měli, protože byl ve vězení. Nejspíš tam bylo DNA i Aničky, ale neměli ho s čím porovnávat.

brekekesalami ( 25. října 2010 16:22 )

policie je umí usměrnit, nebojte, nikoho tam nepouští..

Shelby16 ( 24. října 2010 23:19 )

alenotak... všude na světě se novináři snaží ulovit nějakou zajímavost jako první. Hlavní ale je, aby informovali objektivně a pravdivě a né na základě - jedna paní povídala.

nesnasimblbce ( 24. října 2010 23:02 )

A ještě jedna věc je vážně nechutná. Je až neskutečné, jak se chovají novináři, konktrétně Tv Nova a Blesk, kteří celý den číhají policii v patách a čekají na senzaci. Nevím, co by nejraději viděli, aby zaplnili zprávy co nejkrvavějšími záběry, ale tohle mi už vážně připadá jako mediální hyenizmus. No a když se nic nového neděje při hledání Aničky, tak je jim dobrý třeba lovec, který jde dohledat divočáka, i tam by se dal nějaký ten krvavý záběr natočit....třeba se někde objeví...

Zobrazit celou diskusi