Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Odtud sledoval Ota T. domov Aničky dalekohledem!

Z pozemku nad Janatkových domem je dokonalý výhled. Kolem místa vede cesta, kudy Anička chodila ze školy domů.
Z pozemku nad Janatkových domem je dokonalý výhled. Kolem místa vede cesta, kudy Anička chodila ze školy domů.  (Autor: Petr Merta)
Autor: puk, Krvs - 
19. ledna 2011
09:56

Travnatá stráň s několika stromy, krytá křovinami před pohledy zvědavců. Toto místo si vybral Ota T. (41), jediný obviněný v případě zmizení Aničky Janatkové (9), k pozorování domu jejích rodičů. S dalekohledem na očích tu šmíroval v den jejího zmizení.

Anička Janatková Anička Janatková | archiv

Policisté verzi, že ztracení dívenky souvisí s plánem na vyloupení domu, nevylučují. „Od začátku počítáme i s touto možností, muž má za sebou majetkovou trestnou činnost,“ řekla Blesku policejní mluvčí Andrea Zoulová. Dům Janatkových si zřejmě vyhlídl k vykradení. Přiznal, že v den zmizení Aničky jeho okolí pozoroval dalekohledem.

Server Aktuálně.cz včera přišel s informací, že rodiče Oty T. pracovali ještě v roce 1989 na Federálním ministerstvu vnitra. Jeho otec odtud po převratu musel odejít, matka tam zůstala. Rodiče recidivistu zapudili poté, co údajně vykradl babičku. Zítra (ve čtvrtek) uplyne už sto dní ode dne, kdy se Anička Janatková (9) nevrátila do bezpečí domova. Když se 13. října ztratila, nebylo před Základní školou Na Šutce jediného dítěte, pro kterého by nepřišel dospělý.

Redaktoři Blesku se byli včera podívat, jak to vypadá teď. Rodiče už tolik děti nevyzvedávali, žáci se ale bojí stále. „Místu, kde se dívka ztratila, se děti vyhýbají,“ prozradil zdroj z okolí školy.

divenka ( 19. ledna 2011 23:06 )

a já minulý, nebo předminulý týden psala, že nejsou vůbec žádná info a že by měli něco zjistit a vida... je toho tady hafo ale domněnek. Ale zase aspoň se něco děje a nezapadly diskuze do archivu, nebo nebyly smazány.

e.44 ( 19. ledna 2011 22:59 )

To šmírování na diskusích pozoruji už delší dobu. Napřílklad, tuším, že je to tak den dva, jsem v diskusi psala, že nebylo o O. nikde psáno, že je nadprůměrně inteligentní, že je to jenom doměnka některých diskutujících. Přesně 42 minut po odeslání mého příspěvku se stále měnící nadpis článku změnil na ten co hlásal, že má O. nadprůměrné IQ. Všimla si toho i kacota a docela nás to pobavilo

evita2 ( 19. ledna 2011 16:16 )

Brucajz, ten dalekohled byl nalezen hned zpočátku. Myslím, že to všechno pustili až teď, protože už neví jak dál, případ se neposunuje. Musí taky jakože vykázat nějakou činnost. Pokud se případ nehnul z místa, když informace tajili, tak teď doufají, že se třeba trochu vyvine, když je zveřejníí..Třeba se někdo ozve, na něco si vzpomene.Evidentně nic neuniklo, je to čistě účelové...teda mám z toho ten dojem.

e.44 ( 19. ledna 2011 14:23 )

Teď jde jenom o to, nakolik se jim dá věřit

jullinca ( 19. ledna 2011 13:45 )

No a?aspoň se konečně něco dozvíme.Pořád jsme tady po tom volali,po dalších informacích,tak jsou tady.

Zobrazit celou diskusi