Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otec Aničky (9): Hledáme muže, který se procházel s blonďatou holčičkou

Autor: Aleš Půček - 
15. prosince 2010
22:55

Je to už více než dva měsíce, co malá Anička zmizela. Policie zatím marně pátrá a nešťastný otec využívá všech možností, jak zvýšit naději na její nalezení. V pořadu České televize Na stopě odhalil dosud neznámou skutečnost. Pár minut po zmizení Aničky, viděli neznámého muže v doprovodu malé blonďaté holčičky. Kousek od místa, kde Anička zmizela...

Otec Aničky vystoupil již po třetí od zmizení své dcery na televizní obrazovce. Přestože bylo zjevné, jak moc ho události posledních měsíců vyčerpávají, naprosto nepůsobil dojmem zoufalého muže. Stále věří. A dělá vše proto, aby se jeho ztracená holčička nalezla.

V pořadu Na stopě uvedl i dosud neznámé skutečnosti. Pár minut po posledním svědectví o Aničce se nedaleko místa jejího zmizení pohyboval neznámý muž. V doprovodu malé blonďaté holčičky.

V závěru článku Blesk.cz přináší kompletní přehled položených otázek moderátora a odpovědí pana Janatky

Neměla na sobě bundu

Hned v úvodu pořadu oznámila policejní mluvčí Andrea Zoulová nové zjištění. Přes dosavadní tvrzení, neměla na sobě Anička v době zmizení svou šedivou bundu. Byl totiž mimořádně teplý den. Naopak, s vysokou dávkou pravděpodobnosti měla přes ramena přehozený fialovo černý šátek. Takzvanou Palestinu.

Policisté i otec doufají, že se i díky této informaci ozvou noví svědkové. Vzhledem k počasí se totiž v oblasti Troji a blízké zoologické zahrady procházelo spousta lidí. Každý z nich je potenciální svědek.

Neznámý muž v doprovodu blonďaté dívenky

Anička odcházela ze školy ve 13:00. V doprovodu kamarádek. V ulici Pod Písečnou se s nimi rozloučila. Šla kolem garáží a rozestavených domů. Tak jako obvykle. Zde končí jistá stopa. Na tomto místě Aničku naposledy svědkové určitě viděli.

Jenomže přichází nová informace. Deset až patnáct minut od této události vidí svědkové nedaleko od tohoto místa neznámého muže. V doprovodu malé blonďaté dívenky. Byla to Anička? Policie to s určitostí neví. Pokud snad neznámý muž doprovázel v tuto dobu svou vlastní dceru, měl by okamžitě informovat policii.

Myslel, že je to nedorozumění, pak propadl zoufalství

Vystoupení otce malé Aničky v pořadu bylo obdivuhodné. Navzdory tomu, že na něm bylo vidět, jak moc ho události posledních dvou měsíců vyčerpávají, bylo vidět, že je stále plný odhodlání, udělat vše co by pomohlo jeho dceru najít.

Navzdory tomu, že v pořadu uvedl, že postupně on i Aniččina maminka propadli zoufalství. První doufali, že je Aniččino zmizení pouhým nedorozuměním.  Policie v pořadu žádné velké novinky neodhalila. Otec jí však plně věří. "Její nasazení je od počátku enormní," uvedl hned v úvodu.

Otázky, které v pořadu padly a odpovědi pana Janatky

Proč jste se rozhodl vystoupit v našem pořadu?

Protože Anička stále není doma. Věřím, že tento pořad může pomoci najít svědky, kteří Aničku toho dne viděli. Ať už samotnou nebo v doprovodu někoho, jak se pohybuje v bezprostřední blízkosti místa, kde zmizela, ale i ve vzdálenějších oblastech Prahy 7 a 8.

Jak jste se cítili poté co Anička zmizela?

První jsme doufali, že je to nedorozumění, které se vysvětlí. Postupem času jsme ale začali propadat čím dál většímu zoufalství.

Jak jste spokojeni s přístupem policie?

Jejich nasazení bylo od začátku enormní. Policie dělá maximum a věřím, že bude i nadále dělat. Dokud se Anička nenajde.

Zveřejnili jste i číslo svého soukromého telefonu. Přineslo to nějaké výsledky? Jací lidé se vám ozývali?

Chtěli jsem přinutit svědky, kteří se z nějakého důvodu bojí spolupracovat s policií, aby se ozvali. Bohužel to nepřineslo žádné zásadní informace. Z devadesáti devíti procent mi volali senzibilové. Těžko hodnotit, zda to byl z naší strany dobrý nebo špatný tah. Z našeho pohledu byl ale nutný.

V souvislosti s Aničkou se objevila se informace o Rakousku? Máte nějaké vazby na tuto zemi?

Nemám žádné vazby na Rakousko. Policie nás oslovila, abychom podepsali možnost předání Aniččiných údajů rakouské policii.

(informaci upřesňuje policejní mluvčí Andrea Zoulová: Jednalo se o administrativní záležitost. Je to běžný postup)

Závěrečná výzva otce

Důvodem, proč dnes večer jsem zde, je sdělit následující. Pokud někdo Aničku odvedl, pak to byla osoba, která vypadala úplně normálně.

Za druhé. Anička neměla na sobě šedivou bundu, ale s největší pravděpodobností měla přes ramena přehozený fialovočerný šátek.

A za třetí. Poblíž ulice Nad Trojou byla spatřena dvojice muže a blonďaté dívky. Potřebujeme určit, jestli to byla Anička nebo ne. Pokud někdo tuto dvojici viděl, prosím, přihlaste se.

vinnetouvi ( 18. prosince 2010 21:28 )

Není zničenej, ale je pořád nadutej a nabubřelej a chová se snobsky a nadneseně, jako by ostatní lid, kteří nemají žaludek jako on na to, aby si nepoctivě nahrabali na úkor ožebračení druhých miliony, byli plebs. Je to nesympatickej unapetitlich ganuer.

vinnetouvi ( 18. prosince 2010 21:24 )

vinnetouvi ( 18. prosince 2010 21:19 )

echo, píšeš skvělý postřehy. Tatík ani sešlej být nemůže, i kdyby to chtěl nahrát, protože podle mne je to bezpáteřní anetický člověk bez citu a prožívání, má cit pouze k nekalým ˇxeftům a špinavým prachům Za trest vypadá tak, že by mu slušely rohy a byl by tutovej. Proč je matka úplně z obliga? Proč Anička má vždy nešťastný nedětský výraz?

vinnetouvi ( 17. prosince 2010 17:47 )

Díky, gogo. Jdi ještě na další diskusi, kde echo skvěle popisuje mafiánskou činnost MJ, i to, že loni mu byl vyhořen mlýn, letos mu bylo schováno dítě apod. Kdoví, zda figuroval i v LTO a souvisí to s rokem orlických vražd ... v 2003 vykaaradl fondy, kdy ožebračil řadu hlupáků, pjčoval movitý majetek na lichvu ... zapadá to,. Možná oiliši veřejně hrabou v listí a neveřejně hrabou v jeho "čistých" "pracovních kontaktech ... uvidíme.

gogo ( 17. prosince 2010 17:32 )

Přesně tak !

Zobrazit celou diskusi