Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vánoční vzkaz od spolužáků: Aničko, čekáme na tebe

Autor: Veronika Pukačová, Tereza Hořínková, kap - 
22. prosince 2010
05:00

Desítky spolužáků, jejich rodiče, učitelé. Ti všichni včera večer přišli do školy, kam chodila ztracená Anička Janatková (9). A v rukou drželi svíčky s Betlémským světlem, ze kterých na školní zahradě poskládali jedno velké srdce. „Chceme poslat světlo naděje Aničce i jejím rodičům,“ vysvětlovali akci zaměstnanci školy.

Pozvání se objevilo na stránkách školy před několika dny. Rozhodně však nejde o jakési loučení s dívenkou, ale o formu podpory. „Dovolte, abychom Vás pozvali na rozsvícení vánoční svíčky naděje pro Aničku. Ze světla svíček chceme složit na zahradě školní družiny srdce. Chtěli bychom tak poslat světlo naděje Aničce i jejím rodičům,“ stálo na webových stránkách ZŠ Na Šutce.

Věříme, že to dobře dopadne

Na emotivní předvánoční akci dorazilo asi sto třicet dospělých i dětí. „Chceme dodat víru Aniččiným nejbližším, že se Anička najde v pořádku. Že jsme na ni nezapomněli a že věříme, že to dobře dopadne,“ svěřila Blesku jedna z maminek, která včera přišla zapálit svíčku se svými dvěma dcerkami.

„Fotografii srdce zašleme rodičům Aničky, aby věděli, že s nimi držíme. Posíláme jim tak naši sílu,“ prohlásil ředitel školy Zbyněk Drozda s tím, že všechny svíčky jsou zapáleny Betlémským světlem. Po vytvoření lidského srdce se všichni účastníci chytli za ruce a drželi minutu ticha.

Dodejme rodičům sílu

„Všichni víme, proč toto děláme, dodejme tak sílu Janatkovým v tento předvánoční čas,“ dodal Drozda. Anička Janatková (9) nepřišla domů ze školy 13. října a od té doby ji hledají čeští policisté i Interpol.

Otec dívky už třikrát vystoupil v televizi, ale zatím to nepomohlo. Jediným obviněným, a to ze zbavení osobní svobody, zůstává stále Ota T. (41). Ten se podle policie zdržuje na své trvalé adrese v severních Čechách a chodí na všechna předepsaná jednání.

anasyi ( 24. prosince 2010 14:02 )

bystrousko,hezke vanoce

znojmacka ( 24. prosince 2010 09:39 )

znojmacka ( 24. prosince 2010 09:39 )

znojmacka ( 24. prosince 2010 09:38 )

anasyi ( 23. prosince 2010 22:50 )

znojmacka

Zobrazit celou diskusi