Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Anička: Stíhání podezřelého Oty T. pokračuje

Autor: ap, koj - 
8. listopadu 2010
16:29

Ota T. (41) nepřestal být podezřelým z podílu na zmizení malé Aničky. Policie, která ho prozatím podezírá z trestného činu zbavení osobní svobody, tak může pokračovat v jeho vyšetřování. Ota T. stále jakoukoliv vinu popírá a trvá na své nevině. Rodiče Aničky mezitím zvažují další oslovení veřejnosti. To by mohlo přijít již v úterý.

Muž, kterého policie zatkla krátce po zmizení Aničky zůstává stále podezřelým. Proti pokračujícímu vyšetřování si sice podal stížnost na státní zastupitelství, to však jeho žádost zamítlo.

Vyšetřování může pokračovat

Ota T, který se doznal k tomu, že manipuloval s batohem unesené Aničky ze sebe stále nesmyl podezření. Přestože trvá na své nevině, policie pokračuje v jeho stíhání pro podezření ze zbavení osobní svobody.

V pátek jí vyšlo vstříc i státní zastupitelství, které zamítlo stížnost podezřelého na pokračující stíhání jeho osoby. "Stížnost byla zamítnuta jako nedůvodná," informovala v pondělí mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Vyšetřován je na svobodě

Ota T. byl v minulosti osmkrát odsouzen, z toho čtyřikrát k trestu odnětí svobody. Většinou kvůli majetkovým trestným činům nebo zanedbání povinné výživy. Z vězení vyšel naposledy polovině letošního roku.

Stíhání bude i nadále probíhat na svobodě. Krátce po jeho zadržení totiž soud zamítl zamítl žádost policie na uvalení vazby. Své rozhodnutí přitom zdůvodnil tak, že policie své obvinění formulovala vágně a navíc shromáždila pouze nepřímé důkazy.

V úterý přijde další výzva rodičů?

Zoufalí rodiče ztracené Aničky mezitím plánují další výzvu směrem k veřejnosti a případnému únosci. Podle informací rodinného přítele rodiny Janatkových, který za rodinu komunikuje s médii, je možné že výzva přijde v úterý a bude znovu obsahovat nabídku finanční odměny.

Pokud k tomu dojde, stane se tak po svolení policie. "Bez našeho vědomí žádnou výzvu činit nebudou, aby měli jistotu, že nenaruší policejní vyšetřování," uvedla policejní tisková mluvčí Andrea Zoulová

sabartnok ( 9. listopadu 2010 10:01 )

že Anička žije udržuje stále tuto diskusi, která by měla být sem tam vyhodnocena i policií.. připadá mi, že se všichni velmi snažíme přijít věci na kloub a dáváme tím možná rady, které by mohly být podnětné a ono stále nic.... škoda, protože jak jsme psali o časové ose celého případu, ta musí být stále aktualizvána dle nových poznatků a ve finále musí kolečka zapadat do sebe. Pak už nezbývá než odhalit motiv i pachatele. Nechápu, že když mají stopy na ukrytém batohu, na lahvi, na klíčích, co jim brání v dalším došetření všech okolností??? To mi stále nesedí a vnucuje domnění, že vědí něco, co my ne. Takže vyčkejme a uvidíme.

mwbo ( 9. listopadu 2010 09:40 )

Také myslím, že vyšetřování jediného podezřelého, který prokazatelně měl s batohem zmizelé osobní kontakt, nemělo být zastaveno a že je dobře, když došlo k obnovení. Psychicky děsná situace pro rodiče a příbuzné snad má racionální pozitivum v tom, že ani přes masivní pátrání nebylo tělo Aničky nalezeno. Dává to naději, že žije!

carina ( 9. listopadu 2010 08:33 )

Těch rozdílných vidin je napsáno po internetu více. Ale jest-li je pravda, že tudy šla teprve potřetí sama, tak by únosci měli kliku, že už neměla doprovod. Je divné, že by se v místě nenašla její pachová stopa, pokud by jí ublížil na místě.

6010 ( 9. listopadu 2010 07:38 )

Dle mého úsudku je Ota T. právem podezřelý, protože jeho manipulace s batohem nebyla jen tak.Zametal stopy.Jinak by se batohu sotva všiml, nebo by z něho vyjmul např. Aničky mobil.Ukradl ho z batohu? Né.To není normální.Vidím to jako film.Anička jde ze školy, všichni v práci, jen se tam válí pobuda Ota T.Co tam dělá,nebudu popisovat,psali o tom.Anička se mu dostává do rány,zneužije ji a uškrtí.Batoh, který jí strhl ze zad ukrývá.Poté ukrývá i tělo Aničky a to tím samým způsobem, co pedofil A.Novák Jakuba Šimánka.Kdyby z něho tenkrát přiznání nevymlátili, dodnes by ho nenašli.Vidím Aničku ukrytou dost hluboko, u nějakého plotu, nedaleko od nálezu batohu (moc daleko by se s ní nevláčel), její hrobeček je pokrytý listím.Prosím Vás,najděte ji.Ať její dušička konečně najde klid.

Zobrazit celou diskusi