Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Načančaná Jana Nagyová po měsíci ve vazbě: Zhubla 10 kilo!

Autor: simao, vr - 
15. července 2013
11:14

VIDEO: Předtím se svým šátečkem byla koketa, teď si s ním zakrývala klepeta! Jana Nagyová dorazila k dnešnímu soudu kvůli zveřejnění výše svých statisícových odměn pořádně vyfintěná - s kudrnatými vlasy, v černém slušivém kostýmku a se šátkem, který dříve nosila kolem krku. Ale také značně pohublá. Měsíční vazba se však na ní viditelně podepsala. A v očích jako by se jí zračil stesk po svobodě i Petru Nečasovi.

"Moje klientka shodila za poslední měsíc deset kilo, je zesláblá," sdělil advokát Eduard Bruna o Janě Nagyové poté, co bývalá Nečasova pravá ruka opustila soudní síň.

K Obvodnímu soudu pro Prahu 1 Nagyová vyrazila kvůli výpovědi v kauze zveřejnění jejích statisícových odměn. Obžaloba viní bývalou asistentku Nagyové Pikorovou a Karla Randáka, že v rozporu se zákony zveřejnili výši odměn Nagyové. Přišla si u Nečase na pěkný balík. Na jedné z výplatních pásek prý měla 273 tisíc hrubého.

Tenhle případ však přímo nesouvisí s rozsáhlou kauzou, která způsobila vládní krizi. V něm jde o sledování Radky Nečasové a údajné podplácení rebelů z ODS, kvůli čemuž je obviněna pro změnu Nagyová.

Nagyová: Výpadky paměti a šátek přes pouta

Nagyová na své současné problémy poukázala v momentě, kdy měla vypovídat u dnešního soudu. Vlivem posledních divokých událostí se prý na příliš podrobností z kauzy zveřejnění svých prémií nerozpomíná a odkázala soudce na svou předchozí lednovou výpověď.

Nagyová zároveň upozornila, že je po měsíci ve vazbě psychicky i fyzicky vyčerpaná. "Nepamatuji si, jakou jsem brala částku před dvěma lety," uvedla u soudu Nagyová. A její právník pak potvrdil: "Výpadky paměti tam skutečně jsou."

Video  Nagyová zhubla deset kilo a nic si nepamatuje  - Vera Renovica,Petr Soukup
Video se připravuje ...

K soudu přitom dorazila Nagyová v slušivém černém kostýmku a s fialovo-oranžovým šátkem přes ruce - zakrýval jí pouta. Nagyovou totiž kvůli jejímu obřímu maléru drží stále za mřížemi a až v průběhu tohoto týdne by ostravský soud měl rozhodnout, zda bude z vězení na podmínku propuštěna.

Nečas nedorazil z rodinných důvodů

Zatímco Jana Nagyová u dnešního soudu nechyběla, expremiér Nečas nedorazil. Podle soudkyně se omluvil z rodinných důvodů, což je zajímavá omluva vzhledem k tomu, že je Nečas již rozvedený - svazek s manželkou Radkou skončil po 27 letech v troskách a spekulovalo se, že na tom měla lví podíl i Nagyová.

barija ( 18. července 2013 13:17 )

Děkuji za upozornění, nechala jsem se unést. Samozřejmě, že je to možné říci jedním slovem. Jenže na mne stále dotírá jedna myšlenka, že lidé potřebují slyšet i slova jiná, než tu, co jsou vyřčena, která jsou tolik neuvěřitelně hanlivá a zlá. Všem těmto lidem chybí jedna věc. Je to smutné! Tohle by si také naši činitelé měli uvědomit, že svým chováním určují směr myšlenek, převážné většiny obyvatel České Země.

gogo ( 18. července 2013 11:10 )

Máte naprostou pravdu, ale mohu-li, tak jednu radu : Jste v bulváru. V žumpě.. Zde nemůžete psát tak obsáhlé úvahy. Chcete-li, aby většinou zdejší adolescenti, dokázali tolik vět přečíst..

barija ( 17. července 2013 17:19 )

Děkuji za pozornost.

barija ( 17. července 2013 17:16 )

Jak to říci slušně!? Je do nebe volající, co si dotyční dovolují a dovolili. I kdybychom měli několik VŠ, prestiž a já nevím co ještě, nikdy nedosáhneme platu, co měla paní Nagyová. Plat s odměnami. Je už jedno jestli se bere důchod 10 000 či 12 000, nebo o 35,-kč více. Je to stále žebrota. A všude vás ještě odřou, vymámí to z vás. emají se dobře ani starobní důchodci ani mladí lidé, pracující společnost, která normálně pracuje a nekrade. A proč asi? Zcela jistě a z velké viny na tom mají podíl ti, kteří dnes sedí tam, kde by nejraději nebyli, ale jsou tam zcela právem. A že paní zhubla? Že je vyčerpaná? Že nemůže stát? A co by odpověděla, že lidé za pultem a na recepci stojí 14 hodin, mají jednu přestávku na zhltnutí polévky, domů se jedou vyspat a ráno opět 14 hodin. Pak je čeká v noci skládání zboží na rampě z TIR, nebo noční uzávěrky, inventury apod. Také jsou vyčerpaní, také hubnou, ale vydržet to musí, protože mnají hypotéky, musí z něčeho žít. Co na to říct? A jestli mají 15 000,- nebo 20 000,- stále se musí velmi promýšlet, co koupit a co zaplatit. Člověk 30 let odpracováno, nyní ne vlastní vinou v ID, po autonehodě, ochrnutý, dostane 9 000,- . Zeptejte se mě, jestli onu lituji? Nelituji ani jí ani jeho, žili si nad poměry, s odměnami, s dary luxusu, dovolené, v pracovní době dělali, co neměli atd. To ať si zodpoví sami. Politika je především o zodpovědnosti, o slušnosti, o poctivosti. Je to o kvalitách etických, o charakteru. Brát to jako poslání lidem, né si hrabat do své miliardářské kasičky. Je to slušně řečeno nemorální. Od toho je soud. Doufám, že budou po právu potrestáni. Měli by mít už navždy zakázáno pracovat ve státních službách. A především, můžou si za to sami. Oni si začali. Co bylo poté, to už byl jen následek. Je přinejmenším smutné, nechat lidi *žebrat* hlavně ať my máme doma. To se počítá! Stydím se i za ně! Je to ostudné! Sami by měli prosit za odpuštění, které by jim dáno být nemělo. Víc už nemám co říci.

itartas ( 17. července 2013 15:41 )

5555: o tom nepochybuji, čiší z tebe nenávist, až mně to děsí, kde se to v tobě bere!

Zobrazit celou diskusi