Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kde se vzala Nagyová? Její cesta z fabriky na vládu a nakonec do vězení

Autor: map, lmk - 
17. června 2013
15:48

Petr Nečas měl v rukou osud své země. Jenže možná jen zdánlivě. Rčení za vším hledej ženu u něj totiž podle všeho platilo dvojnásob.

Státům vládnou premiéři a jim, jak se zdá, rázné ženy. Jana Nagyová se snažila být neviditelná. Přesto ji mnozí považovali za nejmocnější ženu v zemi. Sehrála velkou roli při hledání nového šéfa ČT, při odstřihnutí Petra Tluchoře z vysokých pozic v ODS a naopak při zmrtvýchvstání Petra Bendla. Rozhoduje o tom, kdo se k premiérovi dostane. A sama se scházela s těmi, kteří bývají nazýváni kmotry ODS. Nakonec se jí to stalo osudným.

Pan premiér nemá čas na to, s každým se scházet. Od toho má vrchního ředitele kabinetu, kterému důvěřuje a který mu potřebné informace a zpětnou vazbu zprostředkuje,“ neviděla na tom nic špatného Nagyová.

Poslanec Michal Doktor, který ODS opustil, to ale vidí jinak a tvrdil, že právě tato dáma měla obrovskou moc, přestože nebyla legálně zvolena: „Doplatil jsem na to, že jsem neměl její krytí.“

Pravá ruka

Nagyová si zakládala na své pracovitosti. A jaký servis poskytovala svému šéfovi i po nocích. Teď už je jasné, že to nebyl jen ten pracovní. Právě díky tomu dostávala obrovské odměny. Nakonec to byla právě ona, kdo Nečasovi zlomil vaz.

Cesta Jany Nagyové na vrchol

Foto: 

Skromné začátky: Po střední obchodní škole začala pracovat jako mzdová účetní ve firmě Chodos Chodov, která vyrábí stroje na zpracování plastů.

Start kariéry: Její kariéru nastartoval nástup na funkci oblastní manažerky ODS v Karlových Varech v roce 1996.

Vzestup výš a výš: V roce 2005 přešla do hlavní kanceláře ODS v Praze jako provozní vedoucí – tady získala důležité kontakty.

Urputnost vystudovat: I přesto, že pracuje prý téměř nonstop, nedávno dokončila vysokou školu "pro modelky" – masovou komunikaci na Univerzitě J. A. Komenského.

Osudové setkání: V centrále ODS se potkala s Nečasem a pak s ním přešla jako ředitelka jeho kanceláře na ministerstvo práce.

Na vrcholu: Jakmile se Nečas stal v roce 2010 premiérem, začala působit jako šéfka jeho kabinetu.

Víc než přátelství? Že je mezi Nečasem a Nagyovou víc než přátelství, trvale naznačuje hlavně poslanec David Rath. Nečas ho pokaždé nazve sprosťákem. Premiér si prý nepotrpí na "neformální kontakty".

Soukromí v troskách: Nagyová je rozvedená a má dvě dospělé dcery. Nedávno si postěžovala, že ji mediální tlak a řeči o víc než přátelství s Nečasem připravil o přítele.

Skandální odhalení: Skandál vypukne vždy, když unikne, kolik dostává na prémiích. Na ministerstvu získala jako půlroční prémie 510 tisíc a loni v březnu její výplata dělala 273 tisíc, dva měsíce předtím pak dostala jako prémii 100 tisíc korun.

Konec ve vězení: Poslední dějství, které všichni dobře známe, však skončilo neslavně. Nagyová zlomila vaz Petrovi Nečasovi a sama čeká ve vězení, co bude dál.

prycsvladou ( 18. června 2013 06:39 )

 ted už mně je jasné za co dostávala ta bečka od toho dobytka takové odměny-za špinavou práci.at tam v té base shnije ku.nda

ajtakrajta56 ( 18. června 2013 00:24 )

Jasně, že byl její postup v politice přes pelech. A takové odměny, pane Nečasi, to opravdu nemáte mozek v hlavě.Pak ta politika podle toho vypadá.

freedom ( 17. června 2013 22:31 )

kdyz bude cista policie..neni se ceho bat...oni uz to ohlidaji!

hejhej ( 17. června 2013 22:29 )

Typuji,že jí může být 46 - 48 r.

hejhej ( 17. června 2013 22:02 )

Názorný příklad Nagyové,kam se může dost přes postel.

Zobrazit celou diskusi