Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

U Amsterodamu se srazily lodě: Jeden mrtvý

Plavidla se srazila ráno ještě za tmy
Plavidla se srazila ráno ještě za tmy  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, mivr - 
22. října 2010
19:25

Lodní neštěstí se v pátek ráno stalo na kanálu mezi městy Amsterodam a Utrecht. Srazily se tam německá nákladní loď s nizozemským přívozovým člunem. Proč k havárii, při které zahynul kapitán (†56) nizozemského plavidla, došlo, zatím nikdo neví.

Ke kolizi došlo ještě za tmy kolem sedmé hodiny ranní asi třicet kilometrů jižně od Amsterodamu. Doprava na důležitém kanálu, který je hlavní spojnicí amsterodamského přístavu s Rýnem, byla kvůli ní zastavena až do páté hodiny odpoledne. Běžně se tam plaví nákladní i přepravní lodě.

Pohřešovaného kapitána hledali policejní potápěči i vrtulník s termovizní. Jeho tělo bylo nalezeno jen asi patnáct metrů od místa lodní srážky. Podle policie byl kapitán s největší pravděpodobností jedinou osobou na palubě menšího člunu.

Naštěstí tam nebyly děti

Kapacita přívozového plavidla, které slouží k přepravě pěších a cyklistů,  byla asi dvanáct lidí. Policejní mluvčí uvedla, že kdyby se nehoda stala v jiný den, mohla by skončit daleko hůře: "Normálně bývá (plavidlo) v tuto denní dobu plné dětí, ale teď mají naštěstí školní prázdniny."

Místní policie už stihla vyslechnout kapitána německé lodi a jednoho z členů její posádky. Příčina nehody není zatím známa, ale test na alkohol byl podle zdroje u obou mužů negativní.

diskutujici ( 22. října 2010 20:51 )

Nechci vam do toho kecat, ale na fotce tipuji ze je ta uviznuta ponorka u skotska. http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-zahranici/144171/u-amsterodamu-se-srazily-lode-jeden-mrt vy.html Nakladni lod totiz u mne vypada trochu jinak.

Zobrazit celou diskusi