Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Postřelený policista jde domů z nemocnice: Jeho syn (1) málem přišel o tátu

Autor: cas.sk, mivr, šimk - 
7. září 2010
11:17

Policista Karel Vrchovský (33) byl jedním z prvních mužů zákona, kteří dorazili na místo činu v Devínské Nové Vsi, kde střílel šílený vrah. Ľubomír Harman (†48) na něho vypálil víc jak pět střel, zasáhla ho ale až odražená kulka. Poranění i jizvy na tváři ještě zůstávají, ale Karel už se těší zpět do služby.

Kapitán Vrchovský si v nemocnici poležel přesně týden. V pondělí s velkou taškou a úsměvem na tváři opustil oddělení. „Ještě mám mírné bolesti. Pravou část tváře, kterou zasáhla kulka, musím rozpohybovat, problémy mám i s pravým okem. Čeká mě několikatýdenní rehabilitace, ale už se těším domů,“ řekl spokojený policista, který měl k radosti důvod.

Nemohl se totiž už dočkat, až obejme svou rodinu – desetiměsíčního syna Filipa a přítelkyni. Zároveň už ale přemýšlí nad návratem do práce. „Toto povolání jsem si vybral a budu ho dělat dál, dokud mi bude sloužit zdraví,“ tvrdí Vrchovský.

Postřelený Čech je stále v kritickém stavu

Ani po masakru, kdy prožíval okamžiky hrůzy a strachu, se do Devínské Nové Vsi nebojí vrátit. „Jsem přesvědčený o tom, že se tam už nic podobného nestane,“ uzavírá optimista Karel.

Ve fakultních nemocnicích leží ještě tři pacienti. V nejhorším stavu nadále zůstává třiatřicetiletý Čech Vít. Ten má střelné poranění břicha a je udržován v umělém spánku.

bohumil ( 7. září 2010 12:30 )

Hlavně buďte rád kde sloužíte, bo být v policista v ČR tak Vám nezávidím. Mám tam syna a druhého u hasičů. To co s nimi chce provést nyní ta banda tunelářů nemá obdoby. Tupý, vypatlaný John vůbec neví která páčka a pokyvuje jako (proč jako) osel dynosarovi Kalouskovi. Nahoře a dole neseberou, ale účelově zničí policii a oškubou zbytek střední třídy. Tady se musí něco stát.

Zobrazit celou diskusi