Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Německo: Za smrt kojenců mohou rozbité lahvičky!

Klinika v Mohuči má hodně poškozenou pověst...
Klinika v Mohuči má hodně poškozenou pověst...  (Autor: ČTK)
Autor: jos, gamk, mivr - 
27. srpna 2010
14:31

Úmrtí tří kojenců v německé Mohuči má na svědomí střevní bakterie, která se dostala do lahví. Byla tak vyvrácena původní teorie o znečištěných hadičkách. Na tiskové konferenci to uvedl vyšetřovatel otřesné kauzy Klaus-Peter Mieth.

„Průběžné vyšetřování ukázalo, že suroviny pro výrobu živného roztoku ani hadičky nebyly poškozeny ani nakaženy střevními bakteriemi,“ řekl Mieth. Proto lze vyloučit, že by ke znečištění roztoku došlo v areálu nemocnice.

Předpokládá se, že během transportu lahviček do nemocnice došlo k jejich závažnému poškození. Pak se do nich snadno dostaly bakterie, které se třem dětem staly smrtelnými. Lahve byly poškozeny, i když by měly být nerozbitné.

Tři děti zemřely

Malí pacienti byli podle dosavadních zjištění závadnou kapačkou infikováni o víkendu. Dva předčasně narození kojenci se srdeční vadou ve věku dvou a osmi měsíců zemřeli v sobotu na jednotce intenzivní péče. Třetí novorozenec zemřel v neděli. Ostatní děti jsou už podle lékařů stabilizované.

Šéf nemocnice Norbert Pfeiffer k otřesnému případu uvedl: "Je hrozné, že děti byly v naší péči a my jim měli pomoct. Místo toho tu umírají..." Policie případ vyšetřuje jako zabití z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi