Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sexy špionka se vrací do Ruska: Vyhoštěna!

Autor: ČTK, šim, INT - 
9. července 2010
20:37

AKTUALIZOVÁNO: Je krásná, nebezpečná a teď už i vyhoštěná. Domů do Ruska se vrací sexy špiónka Anna Chapman (28), kterou spolu s devíti dalšími tajnými agenty deportovaly Spojené státy americké.

Krásná Anna pracovala pro Rusko nejméně čtyři roky. Tak dlouho totiž byla ve Spojených státech. Realitní agentura, kterou založila, zprostředkovávala bohatým Rusům nákup nemovitostí. Dlouhá léta předtím žila Anna v Londýně. Tam se také provdala za svého muže Alexe Chapmana. Sexy rusovláska tam studovala na vysoké škole.

Sex pětkrát týdně a špionáž

Není divu, je jejímu budoucímu manželovi se na ní líbilo naprosto vše. Její vzhled, skvělá postava, vysoké IQ a její ruský přízvuk. „Prvních několik měsíců jsme se scházeli kvůli sexu skoro každý den,“ řekl Chapman v rozhovoru pro britský nedělník News of the World.

Dcera bývalého vysokého ruského diplomata prý měla ráda nejrůznější sexuální praktiky. Když spolu v lednu letěli z Londýna do Moskvy, dokonce si to spolu rozdali na toaletě letadla ve výšce 10 000 metrů.

S bičíkem jako vyšetřovatelka KGB

„Anna občas hrála roli přísného vyšetřovatele KGB s bičíkem,“ popsal jejich intimní vztah Alex. Jablko v Annině případu tedy opravdu nepadlo daleko od stromu. Alex totiž tvrdí, že jejím otcem je důstojník KGB. To ale Anna popírá. Řekla, že na Alexe za to podá žalobu. Idylické soužití, které bylo naplněno zejména fyzickou láskou, je tedy už zcela zapomenuto.

Je téměř jisté, že při jejím pátečním letu z New Yorku přes Vídeň do Moskvy na palubě ruského speciálu nic takového neprovozovala. Spolu s devíti dalšími odsouzenými špiony byla deportována ze Spojených států a vrací se domů do Ruska. Mezinárodní úřady už také prověřují možnost, jestli pro ruské tajné služby nepracovala už tehdy, když žila v Londýně.

Právě v Londýně se chce Anna usadit poté, co bude deportována z USA. Díky svatbě s Alexem má totiž britské občanství. Informovalo o tom vysílání stanice Hlas Ameriky.

Největší výměna v historii

Výměna deseti tajných agentů z USA do Ruska a čtyř z Ruska na západ je největší výměnou špiónů všech dob. Celá akce, ke které došlo v pátek v poledne na letišti ve Vídni, by měla uzavřít dvoutýdenní skandál, jenž díky obavě Moskvy a Washingtonu ze zhoršení vzájemných vztahů končí stejně rychle, jak rychle začal.

Omilostněnými jsou ruský vědec Igor Suťagin, pracovník ruského Ústavu strategických studií USA-Kanada, který si v Rusku od roku 2004 odpykával 15 let vězení za špionáž pro CIA. Ve skupině propuštěných je dále explukovník vojenské rozvědky Sergej Skripal, kterého podle ruské tajné služby v polovině 90. let zverbovala britská špionáž. Dalším je Alexandr Zaporožskij, který byl podle agentury ITAR-TASS zástupcem náčelníka prvního oddělení ruské rozvědky. V roce 1998 Zaporožskij odcestoval do USA, kde oficiálně pracoval jako expert na bezpečnost námořní plavby; v roce 2003 byl v Rusku odsouzen 18 letům vězení za vlastizradu.



Osoba posledního z omilostněných Gennadije Vasilenka je pro ruské novináře záhadou. Jde nejspíš o bývalého pracovníka sovětské tajné policie KGB, který se po rozpadu SSSR stal zástupcem šéfa bezpečnostní služby ruské televizní stanice NTV Pljus. V roce 2006 byl odsouzen ke třem letům vězení, podle agentury RIA Novosti za nezákonné držení zbraní a napadení veřejného činitele. Na svobodu měl ale podle agentury vyjít už loni.

K výměně došlo také z humanitárních důvodů

Americké zdroje naopak poukazují na to, že zdravotní stav některých vyměňovaných je po mnohaletém věznění značně špatný, protože "podmínky v ruských věznicích jsou mnohdy velmi tvrdé". Americké ministerstvo zahraničí oznámilo, že o výměně špionů s Ruskem bylo rozhodnuto "z humanitárních a národně-bezpečnostních důvodů". Zdrav některých vyměňovaných je po letech věznění totiž velice špatný, protože - jak uvádí americká strana – podmínky v ruských věznicích jsou mnohdy velmi tvrdé.

anasyi ( 10. července 2010 12:37 )

jenom plne cechy?

poool ( 10. července 2010 00:29 )

Nechápu, proč by v letadle do ruska nemohla mít sex. ti její spolucestující nebyli x let v ruské base, tak by měli být v dobré kondici. Jestli je ve Vídni ani nenechali koupit noviny, co bude celou cestu dělat ?

anka ( 9. července 2010 18:12 )

bohuzel

evolucius ( 9. července 2010 16:30 )

...je to typicky ruský ksicht...ve druhé řadě,je jasné že takovýchto ruských chytráků jsou plné Čechy...

hugu ( 9. července 2010 15:02 )

někdo vysvětlit,co je na ní sexy ?Nevím si rady.

Zobrazit celou diskusi