Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sexy špionka Katia: Spící agentka donášela Rusům

Autor: ap - 
5. prosince 2010
17:11

Další špionážní aféra, ve které hrají hlavní roli půvabné křivky mladé Rusky, vypukla ve Velké Británii. Půl roku poté, co Spojené státy vyhostily půvabnou Annu Chapman (28), se do problémů dostal významný britský poslanec Mike Hancock. Tomu popletla hlavu jeho asistentka Katia Zatuliveterová (25). Britská kontrašpionáž ji minulý týden zatkla a obvinila ze špionáže pro Rusko.

Informaci přinesl v neděli britský list The Sunday Times. Podle jeho informací pracovala Katia pro ruské tajné služby, jako "spící agent." Jestli to znamená, že mladá žena dosud nepředávala své vlasti žádné informace, či jestli se k informacím dostávala pomocí práce v posteli, list neuvedl.

Významný poslanec svou asistentku hájí

Pohledná pětadvacetiletá dívka pracovala pro čtyřiašedesátiletého liberálně demokratického poslance Mikea Hancocka. MI5 podle listu usuzuje, že se na tohoto postaršího muže, který platí za proruského, zaměřila záměrně.

Sám Hancock přiznal, že se jako člen parlamentního výboru pro ochranu zabýval obrannými záležitostmi země více než kterýkoli jiný poslanec. Svou asistentku, se kterou se poznal ve Štrasburku, kam často jezdil na zasedání Rady Evropy, však hájí.

"Prošla důkladnou kontrolou. Není to ruská špionka. Nevím nic o špionážních záležitostech, ale ona dostala příkaz, že je vyhoštěna," uvedl pro britský tisk. Katia se proti vyhoštění odvolala, ale podle informací z britských tajných služeb jí "úřady brzy ukážou dveře."

Napodobí Annu Chapman?

Na konci letošního června byla odhalena americkou tajnou službou jiná ruská špionka. Anna Chapman donášela čtyři roky. Kryla se tak, že zprostředkovávala bohatým Rusům žijícím v Americe prodej nemovitostí. Tím pádem se stýkala s významnými lidmi.

Po jejím vyhoštění zvažovala přitažlivá dívka nabídku několika amerických společností na své působení v pornografickém průmyslu. Podle posledních informací se však rozhodla vrhnout se raději na literární dráhu a sepsat své paměti špiona.

derek ( 5. prosince 2010 18:48 )

už jenom plná ruských špionů a muslímů je jasné. Co bude se starou dobrou Anglii ?

Zobrazit celou diskusi