Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Další uprchlický tábor v plamenech: Žháři útočili zápalnými lahvemi

Autor: bru/ČTK - 
20. září 2016
10:27

Neznámí pachatelé podpálili v noci na dnešek kontejnerové sídliště v Brémách, které mělo na konci roku začít sloužit jako přechodné ubytování pro uprchlíky. Dnes o tom informovala agentura DPA. Podle ní nebyl při požáru nikdo zraněn, výše škod zatím není známa.

Žháři zaútočili krátce po půlnoci a podle policie zřejmě využili k založení ohně zápalné lahve. Čtyři z osmdesáti kontejnerových bytů v sídlišti při požáru zcela vyhořely, dalších 12 jich bylo poškozeno. Hasičům se oheň podařilo relativně rychle uhasit a nikdo při požáru nebyl zraněn.

Kontejnerové sídliště ještě nebylo zcela dokončené a zatím v něm nikdo nežil. Podle plánů brémských úřadů se do něj měli uprchlíci nastěhovat letos v prosinci.

Útoků proti ubytovacím zařízením pro uprchlíky v Německu za poslední roky přibylo. Loni jich policisté zaznamenali zhruba tisíc, letos už přes 700. Většina útoků není násilných, zpravidla jde o vulgární pokřikování na ubytované nebo o kreslení nacistických symbolů a hanlivých nápisů na zdi. Přesto jen letos zaznamenala policie přes 50 pokusů o vypálení ubytoven pro migranty.

V noci hořel uprchlický tábor i na ostrově Lesbos v Řecku:

Vše o uprchlické krizi čtěte zde >>>