Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Modelka vytáhla z moře po 13 hodinách uprchlíka: Bez pomoci by utonul

Autor: lm - 
3. září 2015
13:48

Řecká modelka Sandra Tsiligeridu (42) má zlaté srdce. Cestou z výletu zachránila topícího se syrského uprchlíka, který byl v moři těžko uvěřitelných 13 hodin. Bez její pomoci by nejspíš zemřel.

Modelka se zrovna s rodinou vracela z ostrova Pserimos, když asi 16 kilometrů od pobřeží ostrova Kos spatřili ve vodě muže. Osádka lodi si původně myslela, že jde o potápěče, a chtěla se mu vyhnout, ale Sandra si všimla, že plavci jde ve skutečnosti o život. Díky její všímavosti byl topící se muž zachráněn.

Jeho smutný osud zjistili až na lodi. Mohammed bojoval o život v moři neuvěřitelných 13 hodin poté, co vypadl z lodě, která mířila z Turecka na řecký ostrov. Muži se v rozbouřeném moři nedařilo dostat na loď zpátky, tak mu další Syřané hodili alespoň záchrannou vestu, která mu zachránila život.

Když modelka muži pomáhala z chladné vody, tak se prý rozbrečela. "Byl podchlazený a třásl se. Potom se mě zeptal, proč mám v očích slzy, a já mu řekla, že pláču pro něj. Zůstal oněměn," popsala Sandra Tsiligeridu italskému deníku La Repubblica. Uprchlíka poté objala a cestou na Kos ho zahřívala vlastním tělem. Zachráněného muže dokonce pozvala, aby žil s ní.

Modelce tento incident prý otevřel oči. "Než jsem Mohammeda potkala, tak jsem byla naštvaná a smutná, když jsem podobné scény viděla v televizi. Sama sebe jsem se ptala: 'Proč sem pořád chodí?' Teď už si myslím něco jiného," přiznala. Svůj volný čas teď prý hodlá věnovat dobrovolnické péči o uprchlíky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mandat ( 30. září 2015 22:26 )

Za tyden se z nej vyklube terorista,jako ten dedek,co mu podrazila nohy madarska kam eramanka.Je to zase hra na city.Media stydte se.

mikysy ( 3. září 2015 17:19 )

Jdete uz do haje s tema vasema pribehama. Tesim se na vase clanky o znasilnenych zenach , detech a ovcich v CR ! A nezapomente zablokovat vsechny diskuse . Trapaci !

Digitt ( 3. září 2015 16:44 )

Dala mu trošku i zap.r.c.a.t a do smrti mu bude utírat *** z vděčnosti, že ho zachránila...

587587 ( 3. září 2015 16:24 )

 Už hodinu z toho pláču a nemůžu přestat...

Zobrazit celou diskusi