Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fotografie syrského uprchlíka obletěla svět: Díky novináři vydělal 3 miliony

Autor: bop - 
30. srpna 2015
23:29

Srdcervoucí fotografie otce, který se snaží prodávat pera, zatímco nese na rukách spící dceru, obletěla svět. Abdul žil se dvěma dětmi v absolutní chudobě. Z tábora Yarmouk v Sýrii musela rodina uprchnout kvůli Islámskému státu a nezůstalo jí skoro nic. Všechno se ale změnilo, když si muže všiml novinář Gissur Simonarson a prodavače per vyfotil. Simonarson spustil kampaň, díky které se mu pro rodinu podařilo vybrat v přepočtu téměř 3 miliony korun!

Otec se dvěma dětmi musel uprchnout ze zničeného tábora Yarmouk v Sýrii kvůli Islámskému státu. Rodina měla strach o holý život, a tak utekla do Libanonu. Bohužel ale během neustálého utíkání přišli o veškerý majetek a byli nuceni žít v absolutní chudobě.

Proto se nešťastný muž pokoušel prodávat na ulici alespoň pera, aby vydělal pro své děti nějaké peníze. Když Abdula v ulicích libanonského Bejrútu vyfotil novinář Gissur Simonarson a fotografii zveřejnil, najednou se pro chudou uprchlickou rodinu změnil svět.

Díky dobrosrdečnému novináři už nemusí trpět tak jako dříve. Fotografie nešťastného muže se stala virální a získala si pozornost velkého množství lidí po celém světě. Simonarson spustil na internetu sbírku, do které mohli navíc všichni tito lidé přispívat! A také se tak stalo.

Díky kampani se podařilo vybrat v přepočtu téměř 3 miliony korun, které podle svých slov Abdul použije na pomoc dalším rodinám v podobné nouzi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi