Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 19°C

KOMENTÁŘ: Miluj bližního svého (a nenávist si nech na Facebook)

Lidovec Kalenda šokoval svými slovy o mrtvých uprchlících v dodávce v Rakousku
Lidovec Kalenda šokoval svými slovy o mrtvých uprchlících v dodávce v Rakousku  (Autor: Reuters, EPA)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
31. srpna 2015
14:12

Člen revizní komise lidovců Daniel Kalenda si o víkendu vzpomněl na Boha a lásku k lidem a rozepsal se na Facebook. Je dobré vědět, že Tomio Okamura není jediný citlivý politik milující uprchlíky.

„Bože, 71 mrtvejch na dálnici v Rakousku… A máme brečet? Prej jim došel vzduch hned, co se zavřely dveře… A co má bejt? Svět je prej zdrcen, já netruchlím, není mi jich líto… Vůbec! Je to lůza, špína a živel, co sem nepatří,“ svěřil se láskyplně.

Je dobré vědět, že Tomio Okamura není jediný citlivý politik milující uprchlíky. A taky že se stejně smýšlející lidé najdou i ve stranách, které mají lásku k ostatním dokonce v programu. Kalenda je vlastně ještě horší než Okamura: zatímco ten řekne i napíše cokoli moudrého, co mu podstrčí jeho PR guru Jaroslav „Večerníček“ Novák, Kalenda se evidentně vyznal upřímně.

Ostatně svědčí o tom i jeho povinná omluva-neomluva, jíž ironií jen stvrdil, že si doopravdy myslí, co napsal. „Jsem holt kritik… Své názory se nebojím říct veřejně, na lynč jsem zvyklý, nebylo by to poprvé, kdy jsem dostal takhle přes čumák,” napsal totiž na omluvu. Snad by měli v KDU-ČSL najmout někoho, kdo umí aspoň sepsat prostou omluvu, když už sem tam zapomenou na Boha.

Od Kalendy se samozřejmě hned distancoval šéf lidovců, vicepremiér Pavel Bělobrádek, a stejně tak i jeho věčný mediální stín Marian Jurečka, ministr zemědělství a první místopředseda KDU-ČSL, takže mu hrozí vyloučení ze strany. Nakonec, co jim také zbývá v době politické korektnosti, kdy se každý politik bojí říct, co si skutečně myslí? A navíc, když si lidovci právě na lásce k uprchlíkům budují kampaň, zatímco ostatní kritizují za odmítavý přístup?

Za jedno bychom nicméně měli Kalendovi poděkovat. Je jen dalším politikem, který ukazuje, že právě sociální sítě jsou dnes jediným kanálem, kde politici aspoň občas ještě zapomenou na politickou korektnost a po pár pivech na kuráž seberou odvahu napsat, co si myslí doopravdy – za což je záhy obvykle vyloučí. Strany tak klidně můžou zapomenout na líbivé programy, které nikdo, včetně jejich členů, stejně nečte. Pravda totiž bývá na Facebooku a Twitteru. Jen tam dnes poznáte své skutečné politiky.

 

eliska963852 ( 31. srpna 2015 14:47 )

Konvička a Kalenda jsou od pohledu zamindrákovaní přizdi.sráči. Vsadím se, že v dětství (asi ani později) nebyli náležitě milováni.

Zobrazit celou diskusi