Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Už i Němci mají uprchlické krize dost. Ekonomické migranty budou posílat zpět

Autor: ČTK, mb - 
31. srpna 2015
07:50

Do Německa má letos dorazit až 800 tisíc uprchlíků a západní sousedé Česka hledají způsob, jak příliv zvládnout. Německá kancléřka Angela Merkel (61) se proto nechala slyšet, že země imigrantům pomáhat jednoduše nebude. Aspoň těm ekonomickým, kteří místo útěku před válečnými hrůzami jedou do Evropy za vidinou snadných peněz.

„Abychom mohli pomáhat těm, kteří jsou v nouzi, musíme těm, kteří v nouzi nejsou, říkat, že u nás nemohou zůstat,“ prohlásila Angela Merkel. Do Německa má letos podle některých odhadů dorazit až 800 tisíc migrantů, nejvíce ze všech zemí EU.

Protipřistěhovalecké nálady a žhářské útoky

Neutichající příliv uprchlíků vyvolává v zemi protipřistěhovalecké nálady a v Německu již dokonce došlo ke žhářským útokům na azylová střediska. Že je situace kritická, dokládá i výrok německého ministra vnitra Thomase de Maiziéra (61), který zdůraznil, že současný nápor běženců nedokáže Německo v dlouhodobějším horizontu zvládat.

I když mnoho uprchlíků pochází z válkou rozvrácených zemí, jako je například Irák nebo Sýrie, politici upozorňují na to, že ne všichni prchají před pronásledováním.

„Já sám se domnívám, že drtivá většina z nich jsou ekonomičtí imigranti,“ řekl prezident Miloš Zeman (70). Poukázal na to, že přicházejí i ze zemí, jako je Eritrea, Senegal, Kosovo nebo Pákistán, v nichž se neválčí. „Mám silné podezření, že tito lidé u nás nechtějí pracovat,“ podotkl prezident České republiky.

elvier ( 31. srpna 2015 13:57 )

Ja myslela,ze souhlasi s merkelou?asi moc ne.kdyz demonstruji a nici jim pribytky.No.neni se co divit.ja uz jich mam taky dost i merkely.

gabreta ( 31. srpna 2015 12:28 )

To víš. Nejdřív vlézt do Americký prd*ele a když je Evropa za***ná teroristama a příživníkama, tak honit politický body! Zajímalo by mne, co CIA na Merkelovou má v rukávu za informace, že šlape podle jejich not, proti zájmu vlastních občanů a zájmu EU. To musí bejt pořádnej trumf!!

noza ( 31. srpna 2015 08:49 )

Před pár dny vyhlašovala Merkelová něco jiného, že si uprchlíky nechají. A lidi, co proti uprchlíkům protestovali, označila za nelidy. To, že se nejedná o chudáky, vědí obyčejní lidé hned od samého začátku, co začal příliv těchto migrantů. Spíš mi připadá nelidské tahat přes moře a pak přes celou Evropu malé děti. Kolik jich tento "výlet" rodčičů nepřežilo?

botupl ( 31. srpna 2015 08:29 )

to jen u nás si myslí Havloidi a nadlidi z kavárny ,ře se o ně musíme postarat at jdou zpět odkud přišli

jura1 ( 31. srpna 2015 08:27 )

Angelu Merkel, by měli vyhnat také. Pozdě jim to dochází, že neutíkají před válkou ,ale za penězi. Kdyby utíkali před válkou, tak zůstanou v první zemi v které se neválčí a nebudou nelegálně přecházet hranice států.

Zobrazit celou diskusi