Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Milionářský pár koupil loď, se kterou zachraňuje uprchlíky: Používá i drony

Autor: štš - 
25. června 2015
23:05

Zbohatlíci si většinou kupují jachty, aby na nich obráželi tropické ráje. Christopher a Regina Catrambonovi si však loď pořídili za úplně jiným účelem – zachraňují s ní uprchlíky ve Středozemním moři.

Páreček Američanů z New Orleans začal s bohulibou činností v roce 2008, když vyrazil na dovolenou do Itálie a na vlastní oči viděl, jak se potápí loď s migranty z Afriky.

Catrambonovi se pak přestěhovali na Maltu, kde koupili vyřazenou rybářskou loď a předělali ji na záchranářské plavidlo jménem Phoenix. Pomocí dronů vybavených termovizí a noční vizí pátrají po bárkách přeplněných uprchlíky a vyrážejí jim na pomoc.

Dáváme jim vodu, jídlo nebo plovací vesty. Je-li to potřeba, pomůže jim náš lékař. Vždy máme na palubě alespoň jednoho,“ vysvětluje Christopher, jenž vydělal jmění jako pojišťovací agent.

Peníze teď manželům rychle mizí z kapes. Jen údržba a provoz lodě vyjde měsíčně na 12 milionů korun, během sedmi let fungování firmy „Pobřežní pomocná služba pro uprchlíky“, kterou založili, už ze svého zaplatili bezmála 200 milionů.

Dřina i vynaložené prostředky se však vyplácejí. Vždyť jen za posledních 40 dní prý Christopher a Regina pomohli třem tisícovkám běženců!

violka4 ( 30. června 2015 07:19 )

zasr.... milionáři ať si je vemou na zahradu zmetky vrahounský pryč s něma

peta66 ( 29. června 2015 22:01 )

Co je na jejich podvratné činnosti proti Evropě bohulibého? Vypadá to, že jsou tak naivní a ovlivnění americkou propagandou a opravdu si myslí, že dělají dobrou věc.

trhnisinadledvinkou ( 29. června 2015 11:24 )

a tahaj si je do émeriky? starají se o ně?

katerinas. ( 29. června 2015 10:54 )

To už v sobě nemáte ani kousek lidskosti? Ti uprchlíci nejsou o nic méně než my. Znáte každého osobně? Prožili jste jejich život? NE! Respektuji, že si chráníte svou půdu pod nohama, ale zamyslete se nad tím, že ve finále vyvoláváte mnohem větší agresi a nenávist...

belaa ( 27. června 2015 15:40 )

zlaty komousove tady byl klid zavreny hranice a to bylo to nejlepsi.a ted se sem zena pakaz co nebude delat hnus fialovej

Zobrazit celou diskusi