Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Farminátor řeší krizi s běženci po svém: Uprchlíky loví na polích!

Brit Chris Gadsden loví na svých polích uprchlíky. Dostal kvůli tomu přezdívku Farminátor.
Brit Chris Gadsden loví na svých polích uprchlíky. Dostal kvůli tomu přezdívku Farminátor.  (Autor: Twitter)
Autor: shp - 
22. června 2015
18:26

Stovky uprchlíků mu proudí na pozemcích, on má však na běženeckou krizi vlastní recept. Brit Chris Gadsden (60) se rozhodl nelegální přistěhovalce lovit na polích. Tak trochu jako divokou zvěř. Jenom za poslední týden dopadl 30 Somálců a Vietnamců, které svázal lanem a předal policii.

Je otcem čtyř dětí a pyšný majitel farmy s obřími pozemky o velikosti 40 kilometrů čtverečních, které se nacházejí v anglickém Toddingtonu v hrabství Bedfordshire. Nikomu však na ně nedovolí nelegálně vstoupit.

Uprchlíky, kteří se přes ně snaží dostat dál nebo se na jeho pozemcích schovávají, začal Gadsden lovit. Získal kvůli tomu i zastrašující přezdívku Farminátor podle filmového kyborga Terminátora.

Byly jich tu stovky, a to jde jen o ty, které jsem viděl. Měl by tu být systém, který by jim bránil se sem vplížit, ale evidentně nefunguje, tak dělám, co můžu,“ řekl Farminátor Daily Mailu.

Uprchlíků prý dopadl již stovky, jenom za poslední měsíc to byla prý rovná padesátka. „Není to rasistická záležitost. Můj problém je, že se sem vplíží a porušují naše zákony. Kdyby se někdo, a je jedno odkud, vplížil na můj pozemek, jednal bych stejně. A tahle to trvá už roky,“ dodává Gadsden.

Narušují naše soukromí a já jsem pyšný, že jsem s tím něco udělal. Vypadá to, že úřady ztratily kontrolu nad situací v Calais a nyní se ohrožení přesouvá kilometry dál do Bedfordshiru,“ pokračuje Farminátor.

Uprchlíky vždy zpacifikuje a sváže lanem. Poté zavolá policii. Někdy je však aktivní a zajaté běžence odveze na stanici sám. A jak je vidět, policistům jeho akční počínání vůbec nevadí a zřejmě s ním i tiše souhlasí. Na bránění majetku má ostatně zákonné právo.

Farminátor přiznává, že se někdy bojí, ale rozhodně ho to od jeho akcí neodrazuje. Je to totiž muž činu. „Je strašidelné nevědět, kdo tam je a jaké jsou jejich záměry. Ale oni jsou obvykle více vyděšení ze mě a já vím, jak se o sebe postarat," uzavírá.

mandat ( 23. srpna 2015 17:23 )

Ty videa odborniku, ze mozna mezi utecenci jsou uz teroristi a na druhou stranu, ze nemusime mit strach z islamu. Na tohle snad nemusime mit zadne odbornicke zvasty. Islam je nebezpecny, agresivni a netolerantni.

1395 ( 24. června 2015 15:02 )

Šabatová by ho hnala k soudu rasistu jednoho.

petrchpraha ( 22. června 2015 20:10 )

pomáhat a střílet

vizard ( 22. června 2015 19:56 )

Toto je, ale ukázka naprosté neschopnosti politiků, úřadů - policie, armády tuto situaci tam řešit, majitel pozemků se musí bránit sám, tak proč platí Evropané daně????!!!!! Neuvěřitelné.

zaviracispendlik ( 22. června 2015 19:36 )

u nás by už seděl za omezování osobní svobody!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi