Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Běženci okupují Česko: Kdo zaplatí cestu uprchlíků domů?

Autor: vr - 
21. června 2015
05:03

První pořádná kontrola a je z toho nešťastná třináctka. Přesně tolik cizinců totiž zadržela v pátek policie na pražském hlavním nádraží. Blesk se ptá: Kam teď s nimi?

Statisíce lidí se nezadržitelně snaží dostat do EU, ať už za lepším, či životem beze strachu z islamistických fanatiků. A Česko je pro ně výborným tranzitem do bohatších států, jako jsou Francie či Německo. Prokázala to razie v Praze. Mezi třináctkou nešťastníků byli mimo jiné občané Afghánistánu, Sýrie či Gambie.

Sedm z nich již mělo zažádáno o azyl v Řecku či Maďarsku. V jejich případě to má policie jednoduché. „Tyto osoby budou umístěny do záchytného zařízení pro cizince a následně vráceny do zemí, kde žádaly o azyl,“ řekla mluvčí ministerstva vnitra Lucie Nováková. U ostatních se bude muset zjistit důvod migrace. Zjednodušeně řečeno: Jestli se jedná o ilegální ekonomické migranty, budou vráceni do vlasti.

„Kolik nás taková deportace stojí?“ zeptá se občan, který odvádí daně. V ideálním případě nic. Podle vyhlášky ministerstva vnitra z roku 2005 totiž právě nelegální přistěhovalec musí všechny náklady uhradit sám. I po tu dobu, co je »zajištěn« v ČR předtím, než ho pošlou domů. Pokud na to nemá, může tato povinnost padnout i na dopravce, protože ten se dopustí správního deliktu, když do republiky přiveze člověka bez správných papírů. V extrémním případě pak musí peníze vymáhat ministerstvo.

Kolik stojí „hotel ČR“

Tolik musí platit ilegální imigrant za to, že je v ČR před deportací zadržen, podle vyhlášky ministerstva vnitra:

Strava: 112 Kč/den

Ubytování: 130 Kč/den

Přeprava: 1,55 Kč/km (pokud se nejedná o služební motorové vozidlo, tak částka vynaložená na jízdné)

sateblit ( 29. června 2015 18:14 )

Proboha, víte co to je okupace? To jsou furt takový kecy, že je to až hrůza! Těch pár, které tu chytli není žádná okupace a nikdo z nich nechtěl do Česka, ale na západ, vy pitomci!

parma49 ( 23. června 2015 16:38 )

Můžete třikrát hádat .......

thomasthomas ( 23. června 2015 14:48 )

Tady už to pomalu ale jistě začíná

thomasthomas ( 23. června 2015 14:45 )

Nejlépe to má zatím rozjeté Řecko, pokud zbankrotuje a nebude členem EU, nebudou ani uprchlíci Němci mají zse pocit, že dlůží světu omluvu z 2.sv.války, tak přijímají lidi. Zrovna minulý týden dostala skupina ze Syrie - ubytování, kapesné a německý kurz.

tymitaky ( 21. června 2015 17:02 )

Aby bylo co rozkrást.

Zobrazit celou diskusi