Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslední sbohem Petrovi, kterého roztrhal žralok: Rodina se loučila nadvakrát

Autor: Slávka Červená - 
31. srpna 2018
11:29

Ve strašnou tragédii se začátkem srpna změnila rodině z Bánova na Uherskohradišťsku vysněná dovolená v Egyptě. Petra D. (†42) v moři napadl žralok. Táta dvou dcer (7, 14) útok nepřežil. Ve čtvrtek se za něj sloužila v bánovském kostele zádušní mše.

 

Poslední rozloučení se konalo už dříve jen v úzkém rodinném kruhu. Mše dala možnost přátelům a kamarádům dát oblíbenému automechanikovi poslední sbohem. „Požádat mě o to přišli jeho spolužáci a přidala se i rodina,“ řekl Blesku farář Petr Kupka v kostele sv. Martina.

Kostel se zcela zaplnil. Lidé upírali zrak na urnu (tělo muže bylo zpopelněno), která byla na místě rakve. „Je to moc smutné. Byl to dobrý chlap a soused,“ řekl pan Josef (86), který přišel s celou rodinou. „Několikrát mi opravoval k mé velké spokojenosti auto. Když jsem se tu tragédii dozvěděl, byl to šok. Rád přispěju do finanční sbírky,“ řekl zase kamarád Petr (41).

„Jeho smrt nás přivádí na stejné místo, kde byl pan D. pokřtěn. Smrt je obrovským předělem, proto jsem rád, že rodina souhlasila, aby se tento předěl udělal tady,“ řekl farář a zdůraznil, aby nejbližší i spolužáci vzpomínali na to dobré, co udělal.

Není jim do řeči

„Je to velmi neobvyká tragédie. Informace o ní obletěla svět. Zasáhla celou obec i okolí. S pozůstalými soucítíme, ale jediné, co nyní můžeme pro ně udělat, je pomoci formou založení finanční sbírky,“ řekl starosta obce Marek Mahdal (32).

Co se stalo

Petr D. si užíval dovolenou s manželkou a dcerami v letovisku Marsa Alam. Spokojeně se koupali a sledovali úžasný podmořský svět. V osudný den, 3. srpna, odplaval muž jen kousek od mola, když ho žena viděla rychle plavat zpět a otáčet se. Pak Petra zabil velký tygří žralok.

Číslo účtu na stránkách obce

Ve středu se sešlo zastupitelstvo. Členové vyhlášení sbírky schválili. „Dnes jsem oznámení o ní zaslal na krajský úřad do Zlína. Věřím, že příští týden už bude schválena. Účet je již založen. Číslo zveřejníme na stránkách Bánova,“ doplnil starosta.

beztedoprdele ( 16. září 2018 19:51 )

 A vdova je zdravá, tudíž může pracovat, přispějte raději na nemocné děti,co by za nějaký příspěvek dáli rodiče dětí, které mají nemoc motýlích křídel.Lidé, uvažujte rozumem.

beztedoprdele ( 16. září 2018 19:47 )

 Taky nevidím důvod proč přispívat,byl přece pojištěný, děti dostanou sirotčí a vdova je

pajato73 ( 3. září 2018 10:34 )

jak to, ze ted pisou, ze byl plavat a ten zralok ho napadnul, kdyz celou dobu se psalo, ze skocil z mola do vody a pak se to stalo... a ze prej jeho zena chtela skocit tesne za nim, jenze se pro neco ohla nebo co... a kdyby prej ne, tak by je zezral voba... teda to je informace....

pajato73 ( 3. září 2018 10:32 )

montevideo ( 31. srpna 2018 13:23 )

Na Kramného se také nikdo nesbíral. A ještě ho, chudáka, zavřeli.

Zobrazit celou diskusi