Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žralok v Egyptě zabil automechanika Petra (†42). „Žil pro práci i rodinu“

Autor: Jiří Nováček, Zdeněk Matyáš, bud - 
7. srpna 2018
05:00

Smutek a tíživá deprese místo pohodového léta ovládly vesničku v Bílých Karpatech. Právě odsud je podle zjištění Blesku Petr (†42), kterého v pátek na dovolené v Egyptě usmrtil žralok. Stalo se tak hned poté, co skočil z hotelového mola do vody, zatímco jeho žena se k tomu chystala.

Místní se shodují, že Petr byl pohodový chlap, který žil jen pro rodinu. To potvrdila reportérům Blesku například paní Jitka „Je mi to hrozně líto. Co teď bude s paní a jejich dceruškami. Jedna je druhačka, druhá jde do devítky,“ hlesla.

Další lidé ve vsi říkají, že šlo o „pracanta k pohledání“. „Nechodil ani do hospody, k myslivcům, rybářům nebo zpívat do spolku,“ shodují se. „Petr byl vyučený automechanik, s tátou měli malý servis. Zrovna se chystali dělat novou fasádu,“ řekl Blesku muž ze sousedství. 

Video  Starosta egyptské Marsá Alam: Český turista zemřel po prvním.  - David Budai, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Zdrcená rodina si žádnou další publicitu nepřeje, požádala prostřednictvím starosty média o zdrženlivost. Maminka Petra se zhroutila, v neděli musela přijet k domku sanitka.

Sousedka v slzách: Ještě sháněl boty do vody

„Vše je čerstvé a hrozné. Nikdo o ničem jiném nemluví. Jsme připraveni rodině pomoci, pokud bude zapotřebí,“ řekl Blesku starosta. Rodina se na vysněnou dovolenou těšila. „Petr sháněl ještě boty do vody. To jsem ho viděla naposledy,“ leskly se slzy v očích paní Jitky.

Petrova rodina odmítla nabízenou pomoc psychologa. Na lidi z malé obce jako by si přitom zasedl zlý osud. Během pouhých tří týdnů zemřelo včetně automechanika Petra sedm zdejších občanů: část přišla o život tragicky při různých nehodách, část zemřela přirozenou cestou. Takovou letní bilanci tady nikdo nepamatuje.

iFender Leuchter ( 21. září 2019 18:16 )

Ty ses modlil a on mel 14 dni zpozdeni.

iFender Leuchter ( 21. září 2019 18:13 )

Je to v nasi ceske povaze takovi cesti furianti,mistri sveta,frajeri za kazdou cenu a hlavne nic nedo­myslej­,pod­cenu­ji nebezpeci a precenuji sve sily.Neni den,aby se nekdo neutopil,nespadl ze skaly a ty pripady za volantem mluvi za vsechno.

beztedoprdele ( 11. srpna 2018 14:31 )

 Byli jsme v Egyptě 4 krát, krásné moře, pohodová dovolená a nikdy se nic nestalo,byla to nešťastná náhoda, zabít vás může kdokoliv a kdykoliv obzvláště v dnešní době,je to velká tragédie, ale životu neporučíš.Ten si vybírá svou daň.

longoni23 ( 8. srpna 2018 11:21 )

ja tam byl pred 14 dny ve stejnem letovisku a modlil sem se abych zraloka spatril ve vode na vlastni oci.Napadl ho jednosuse proto ze skocil do te vody a ryba podle toho zareagovala. byl to impuls k rekaci me kdyby nekdo skocil na hlavu nebo tesne vedle me tak se take leknu.jinak to jsou klidni zivocichove.. kazdopadne velka smula a uprimnou soustrast rodine.

xcarodejka ( 7. srpna 2018 13:22 )

V horku je vůbec více kolapsů,a mnohem hůře se myslí. Do Egypta bych nejela, už tam bylo podivností dost, a oni se tam strachují hlavně o svůj turismus.

Zobrazit celou diskusi