Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dálnice D8 bude celá průjezdná na konci září, slibuje Ťok. Na jaře ji znovu rozkopají

Autor: ČTK, Mii - 
30. srpna 2017
12:33

Dálnice D8, známá také jako Drážďanská nebo dříve Teplická, by měla být plně průjezdná na konci září. Ve středu to řekl ministr dopravy Dan Ťok (za ANO). Od loňského otevření posledního úseku D8 byla doprava kvůli nestabilitě podloží na Prackovické estakádě svedena do jednoho dálničního pruhu. Volný průjezd ale nezůstane dlouho, přibližně za půl roku přijde další omezení, které řidičům zkomplikuje cestu.

Podle výsledků měření pomohla náročná stabilizace podloží a okolí estakády. „Zatím ta měření jsou povzbudivá a vedou nás k tomu, že bychom mohli dálnici začít zprovozňovat v obou pruzích,“ uvedl Ťok. Přesný termín ministerstvo dopravy nestanovilo, bude to ale po 20. září, kdy se na celé D8 uskuteční zkušební měření a testování v nedalekých tunelech.

Stavaři se na D8 vrátí znovu na jaře. „V příštím roce nás čekají další stavební úpravy, nebudou jednoduché. Počítáme, že využijeme celou stavební sezonu i v roce příštím,“ doplnil ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa.

Omezení provozu souviselo s nestabilitou podloží v okolí. Ředitelství silnic a dálnic v uplynulých měsících nestabilní okolí zpevňovalo piloty a vysokotlakou injektáží betonu. Okolí monitoruje asi stovka čidel.

Video  Z Prahy až do Drážďan: Tohle je poslední úsek D8, který zbývalo dodělat  - David Malík, Matěj Šrám
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi