Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Charitativní pochod Na Sněžku: Vyšlapali milion pro malou Pavlínku, které vzal meningokok nožičku!

Autor: tho - 
29. května 2017
11:10

Krásné počasí, krásný záměr, a ještě krásnější výsledek! Tisíce lidí se v sobotu zúčastnily 5. ročníku charitativní akce Na Sněžku, která pomáhá handicapovaným dětem. Šlo se za Pavlínku, které meningokok vzal nožičku. A výsledek? Rekordní částka 1 042 823 Kč!

Simonka, Péťa, Vojtíšek, Lilienka a nakonec malá Pavlínka. Každý rok vybere Nadační fond KlaPeto jeden příběh dítěte a jeho i dalším rodinám se snaží pomoci. Letos se šlo na nejvyšší českou horu právě za malou bojovnici Pavlínku, která přežila boj se zákeřnou nemocí.

„V sedmi měsících prodělala meningokokovou sepsi s meningitidou typu C. Svůj boj o život Pavlínka vyhrála, což je v tomto věku téměř zázrak, ale nemoc si vybrala krutou daň a přišla o nožičku,“ popsala Blesku spoluzakladatelka NF Kateřina Klasnová.

V Peci pod Sněžkou se sešly v sobotu stovky lidí. „Podle počtu prodaných triček bych řekla, že to bylo více než dva tisíce. Navíc přímo na akci se prodalo 800 kusů, takže určitě přes dva tisíce,“ prozradila Klasnová.

„Rekordní byla i částka, kterou se nám díky vám všem a samozřejmě také čtenářům deníku Blesk a skvělým kolegům z týmu KlaPeto podařilo vybrat – neuvěřitelný 1 042 823 korun! Malé Pavlínce a její rodině jsme tak mohli nadělit zbrusu nový vůz na cesty na rehabilitace, k lékařům a protetikovi, který potřebovali,“ přidal svoje vyjádření Jaroslav Petrouš, spoluzakladatel nadace. Oproti loňskému roku se letos podařilo vybrat o 179 823 více!

Pavlínka ale není jediné dítě, kterému vybrané peníze pomohou. KlaPeto nyní bude pečlivě procházet žádosti a vybírat. „Podle toho, jak to vyjde, ale zatím to vypadá, že to bude tak až 16 dalších dětí, mezi které zbylou částku rozdělíme,“ uzavřela Klasnová.

Chcete ještě pomoci?

Pokud vás akce zaujala, více si můžete přečíst na jejich webových stránkách www.klapeto.eu, kde se dozvíte o všech ročnících a zároveň o možné pomoci. Pokud jste nestihli, stále můžete na transparentní účet poslat peníze, které budou následně připojeny ke sbírce – 2200692979/2010.

VIDEO: S Pavlínkou na Sněžku. Klapeto vybralo přes milion!

 

Zobrazit celou diskusi